Какво трябва да знаем за нощната козметика

11392
Какво трябва да знаем за нощната козметика
Снимка: iStock/Guliver

Без значение на каква възраст сме и какъв е нашият тип кожа, тя винаги ще се нуждае от добро почистване, хидратация, подхраняване и като цяло добрият вид на кожата, независимо от възрастта определено изисква поддръжка. Нужно е да полагаме особени грижи за кожата си както през деня, така и през нощта, за да можем спокойно да се събуждаме с една сияйна, отпочинала и добре изглеждаща кожа на лицето.

1. Подбирайте правилно продуктите за лице
Продуктите за нощна грижа за лице, трябва да бъдат избирани, в зависимост от текущите проблеми и състоянието на кожата ви. Заради ултравиолетовите лъчи и всички останали неблагоприятни фактори влияещи ни през деня, по кожата ни се натрупват изключително много свободни радикали, които трябва да бъдат неутрализирани. Обърнете внимание на това, дали продуктите ви за лице съдържат витамини като А, Е, С, Р, коензим Q10 или селен, тъй като кожата на лицето се нуждае именно от тези съставки и елементи за да е в добро, здравословно състояние. Ако кожата ви има нужда от засилено подхранване, ще ви е нужно да използвате комбинацията от крем заедно със серум. В случай, че желаете дълбоко възстановяване и овлажняване ще трябва да наблегнете на използването на нощна, възстановяваща маска за лице. Желателно е продуктите за нощна грижа на лицето да съдържат овлажняващи съставки като хиалуронова киселина, колаген, пантенол, омега-3 мастни киселини и други.

2. Спазвайте определен режим
Независимо от избора на козметика, това , което трябва да бъде отбелязано, като основно правило на добре изглеждащата кожа е спазването на определен режим. Специалистите твърдят, че в основата на правилната грижа за лицето е редовното почистване. Почистването на лицето, трябва да се превърне във ваша всекидневна рутина както сутрин, така и вечер с разбира се подходящият за вашата кожа и за тази цел продукт. Смята се, че без редовното почистване на лицето, инвестицията в серуми, маски и кремове и други козметични продукти за лице, би била напълно неоправдана. Това е така, защото повече от половината полезни вещества, съдържащи се в тези продукти не успяват да навлязат в по-дълбоките слоевете на кожата.
За да може на сутринта кожата ви да е в перфектно състояние, след като сте я почистили добре, нанесете тънък слой от нощния крем поне 1-2 часа преди лягане. Така кремът за нощна грижа ще разполага с необходимото време за да попие добре в кожата ви.

Най-благоприятното време за нанасянето на крема за нощна грижа е в часовете между 19:00 и 21:00 часа, тъй като именно тогава клетките на кожата започват активно да поглъщат кислород, стартират деленето си и се възстановяват.

 

Как да подържаме кожата си млада, без да хвърляме луди пари за козметика

Пазарът е пренаситен с изключително много подмладяващи продукти, които в повечето случаи са не само скъпи, но и съдържат химикали можещ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com