Лоша идея ли е връзката с по-млад мъж?

4271
Лоша идея ли е връзката с по-млад мъж?
Снимка: iStock

Едно от чувствата, за които няма рецепти, указания, правила и условия, е любовта. Изживява се без да се наместват условности и предразсъдъци. Това разбира се не е абсолютно правило, защото възрастта оказва влияние върху процеса на влюбването и влияе на романтичните настроения.

Връзки, в които разликата във възрастта е над считаната за нормална, се срещат все по-често. Обикновено доста по-възрастният партньор е от мъжки пол. Не са изключени обаче романтични авантюри между възрастна жена и доста по-млад от нея мъж.

Има ли ситуации, в които това не се оказва добра идея? 

-       Връзката с голяма възрастова разлика в полза на жената може да се окаже катастрофална, ако двамата се разминават в емоционалната си зрялост. Най-често причината е по-големият опит на жената, която е преминала през много повече житейски уроци от мъжа. Малкият опит на нейния партньор често се оказва пречка за неговото разбиране какви са желанията на жената до него.

16 признака за здрава връзка

-       Разминаването в интересите на двамата също се оказва недостатък във връзката с по-млад мъж, тъй като съществува дисбаланс в гледните точки. Младите мъже често нямат ясно фокусирани желание за своето развитие, не са наясно какво точно искат от живота, докато жената търси сигурност за себе си. Те не гледат в една посока и затова връзката им обикновено се разпада бързо.

-       Различният кръг от хора, в който двамата се движат, оказва доста сериозно влияние върху взаимоотношенията между двойката. По-младият мъж най-често общува с хора на неговата възраст или по-млади, докато жената се движи в съвсем различна среда. Социализацията и напасването сред приятелите както за единия, така и за другия се оказва изключително трудна задача, по-често невъзможна. Различни житейски уроци, през които една възрастова група минава, усещане, че кръгът на партньора се е запътил натам, откъдето твоя приятелски кръг вече се връща създават едно усещане за неудовлетворение, което трудно се тушира.

10 знака, че започвате връзка с неподходящ партньор

-       Различната възраст винаги е предизвикателство, защото приемането на различни по тип хора, каквито са отделните възрастови групи, винаги означава наличие на твърде широк мироглед, който рядко е приоритет на определен кръг. Обикновено обособяването на хората в отделна група вече означава припознаване по някакви сходни признаци и автоматично значи изключване на всички, които нямат нищо общо с характеристиките на членовете на групата. Така новопоявилият се приятел на жената няма как да се впише, ако не притежава характеристики, валидни за тази възраст. Това е условието мъжът да се сработи както с по-възрастната си партньорка, така и с нейното обкръжение без сътресения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com