Мотористи от цялата страна откриват сезона

19112
Мотористи от цялата страна откриват сезона
Фандъкова ще даде старт на новия мотосезон под надслов "Внимание и толерантност на пътя"

Ден преди Благовещение мотористите превземат София. По традиция откриването на Мотосезона става в първия почивен ден след настъпването на астрономическата пролет. Тази година датата е 24 март.

В 10.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще даде старт на новия мотосезон под надслов "Внимание и толерантност на пътя". Целта на инициативата, която се провежда за пети пореден път, е да се обърне внимание на всички участници в движението по пътищата, че това е отговорност към най-ценното – живото и здравето, съобщи БГНЕС.

КАТ се съгласи да премахне забраната за мотори по "Цариградско шосе"

Пътна полиция-СДВР и мотоклубовете в столицата ще си сътрудничат за намаляване на пътния травматизъм сред мотоциклетистите, съобщиха от...

След официалното откриване мотористите ще се отправят на шествие из столицата. Крайната точка, където ще се развихри купона е правата пред резиденция "Бояна".

Мотоклубовете ще поемат отговорността за охраната по пътя на шествието като вече е направена и необходимата организация, уточняват от моторджиите. Освен задължителната рок музика, малко след пристигането в "Бояна", ще се проведат състезателни гонки на специално отцепеното за целта южно пътно платно на Околовръстното шосе между булевард "Братя Бъкстон" и пътен възел "Бояна", като движението ще бъде спряно още от булевард "Ал. Пушкин". Те ще продължат до 18:00 часа.

Скоростните отсечки ще се провеждат в двете основни ленти на платното. Връщането на състезателите ще става в аварийната лента. Тази година класирането сред братята на вятъра ще се определя на принципа на елиминацията, а не за време. Всеки, който наруши правилата, не спазва дисциплината или застраши здравето и живота на публиката и охраната, ще бъде дисквалифициран, заявяват от мотоклубовете. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com