Най-подходящите храни за теб според зодията ти – част II

7772
Най-подходящите храни за теб според зодията ти – част II
Снимка: iStock/Guliver

Везни

Интелигентни, фини, изискани – представителите на зодия Везни се нуждаят от също толкова изискано меню. Твърдият алкохол не им подхожда, изберете за тях изтънчени вина и редки ценни питиета. На масата следва по-често да поставят сирене, богато подправени ястия с редки билки и подправки, ягоди, грозде и ядки. Замествайки захарта с мед, те ще съхранят здравето си и ще угодят на капризното си небце, очакващо само най-доброто на трапезата.

Красотата е вътре в нас: 5 важни правила за хранене при жени с проблемна кожа

Невъзможно е да се постигне перфектна кожа само с помощта на козметика и козметични процедури. В крайна сметка красотата е вътре в нас,...

Скорпион

Изтъкани от страст и темперамент, Скорпионите обожават нестандартните блюда, пикантните ястия и лютата храна. За да подобрят състоянието на храносмилателната си система, редно е да ги ограничат и заменят с по-лека храна. Сладките плодове са изключително  подходящи за Скорпиона – грозде, банан, фурми, ананас. С тях те ще заситят ненаситния си глад за сладки храни и шоколад и ще съхранят здравето и фигурата си.

Стрелец

Огнената зодия обожава индийската кухня. Стрелците обожават суши и патица, но е добре да ги редуват с лека храна от рода на маслини, круши, смокини, за да си доставят нужните им витамини и минерали. Лилавото е техният цвят за плодове и зеленчуци. Наред със смокините могат спокойно да поставят на трапезата си патладжан, грозде и сини сливи. Предразположени са към напълняване и следва да внимават с висококалоричната храна, пълна със захар и въглехидрати.

Козирог

Ако започнете да наближавате 40, изхвърлете ето тези храни

И сами знаете, че с годините метаболизмът на човек започва да работи на по-бавни обороти. Това е най-осезаемо, когато наближим 40 годин...

Представителите на зодия Козирог няма да сгрешат с менюто си, ако заложат на белия цвят – сирене, мляко, грозде, бяло и крехко месо. Хората от тази зодия са предразположени към високи нива на лошия холестерол, което повлиява негативно на здравословното им състояние, и това налага да внимават с консумацията на мазни меса и дреболии. Супите, чаят, зеленчуците, ядките, лененото семе са идеалният начин да постигнат баланс на масата си.

Водолей

Водолеите обожават пъстрата храна на масата си. Те може спокойно да смесват плодове и зеленчуци с различни цветове и текстура,  за да се чувстват сити и да останат здрави. За тях се препоръчва да включат в дневното си меню цитрусови плодове, домати, моркови, много ядки, фурми и джинджифил, който ще помогне за укрепването на слабата имунна система, от която страдат представителите на тази зодия. Добавянето на ядки и млечни продукти е важно при тях, тъй като не са почитатели на месото и се нуждаят от друг източник на белтъчини.

Риби

Представителите на зодия Риби използват храната и алкохола като утеха, бягство от сивия делник или проблемите. Те трябва да се научат да се хранят здравословно, залагайки на сокове, чай, плодове и зеленчуци и отказвайки се от твърдия алкохол на масата си. Грозде, кайсии и праскови са идеален избор на плодове за тях, а рибата и италианската кухня са сред любимите им храни на масата. Мазните храни и изделията с квас следва да избягват.

Ползите от частичното хранене за тялото

Напоследък частичното хранене, известно още като фракционно хранене, започна да набира все по-голяма популярност сред хората. И така, в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com