Най-свежите аромати Bvlgari за лятото на 2022

5878
Най-свежите аромати Bvlgari за лятото на 2022
Снимка: freepik.com

Горещите летни дни са перфектното време да си подарим кристално свеж летен аромат, който да ни донесе романтика и прохлада. Въпреки, че далеч не е задължително да сменяме парфюма си през лятото, следващите няколко парфюма от Bvlgari ще ви вдъхновят да направите именно това. Леки, фини и елегантни – ароматите Bvlgari представляват неповторим бленд от сладки, тръпчиви, флорални и акватични нотки, които заедно създават съвършената лятна емоция. Едновременно наситени и деликатни, те ще внесат истинско лятно настроение в делничното ежедневие.

Лятното ни приключение започва от бреговете на Средиземноморието, където ни пренася вечният, класически аромат на Bvlgari Aqva Pour Homme Marine – един от най-обичаните мъжки парфюми на марката. Този шедьовър от аква нотки е създаден през 2008 година от световният парфюмерист Жак Кавалие и до днес е един от бестселърите на Bvlgari, благодарение на натуралната си свежест и чиста есенция от морски вълни.

Композицията на аромата се открива с плодови нотки грейпфрут, мандарина, масло от петитгрейн и сладко нероли; акватичната сърцевина изненадва с акорди от морски водорасли и розмарин; основата балансира с плътен финал от кехлибар и кедър от Вирджиния. 

Спускаме се по гребена на вълната с интензивния морски Aqva Atlantiqve – още един акватичен мъжки аромат, комбиниращ неопитомената сила на водата и природната устойчивост на дървесината. Още един ремикс на култовото мъжко ухание Aqva Pour Homme, представен през 2017 година, който е вдъхновен от мощта на Атлантическия океан. Освежаващ и енергизиращ, този мъжки парфюм е изграден около характерната за Bvlgari акватична сърцевина. Жак Кавалие, който стои и зад този емблематичен аромат, създава специална есенция, наречена „морски кехлибар“ – уникално аква ухание, идващо от дълбините на океана, което се превръща в запазена марка на парфюмите Bvlgari.

Няма нищо по-отпускащо от романтиката на топла лятна нощ, когато въздухът трепти от мириса на зрели плодове и цветове на пачули. Можем да се връщаме отново и отново към този момент благодарение на ексклузивния Splendida Patchouli Tentation. Флорално-шипровият дамски аромат стои встрани от култовите за Bvlgari акватични парфюми, но е не по-малко автентичен заради доминиращото ухание на индонезийско пачули както във връхните нотки, така и в сърцевината и основата. Композицията се допълва елегантно от фини нотки бяла праскова, ирис и мускус.

Привидно сладък и невинен, ароматът на Splendida изненадва с неочаквано екзотичен финал, сътворен от лекия дъх на дървесина и топли подправки. Колекцията Bvlgari Splendida крие и други флорални изкушения, подходящи за летния сезон, базирани върху уханията на някои от най-скъпите цветове в парфюмерията – жасмин, тубероза, ирис и магнолия.

През лятото на 2022 можем да заложим на една истинска флорално-акватична класика от Bvlgari, а именно – дамския Omnia Crystalline. Създаден е през 2005 година от звездата на парфюмерийната индустрия – геният на луксозните парфюми, Алберто Морияс. С култовия си стъклен флакон и деликатния си аромат, Omnia Crystalline е вдъхновен от съвършената структура на кристала. Стремежът към съвършенство личи и в композицията на парфюма, която съчетава свежестта на нотки бамбук, сочна круша, току-що откъснат цвят от лотос и ароматна касия върху съблазнителна основа от мускус, гуяково дърво и дъбов мъх. Специфичният свеж аромат на азиатския плод Наши придава екзотичен акцент на композицията, а нежната флорална сърцевина елегантно контрастира на плътната основа от натурални ухания. Omnia Crystalline е един многопластов дамски парфюм, предназначен да създава незабравими летни спомени.

Кристално свежият въздух на ясна лятна сутрин стои в основата на чувствения флорално-дървесен парфюм Bvlgari Eau Parfumée Au Thé Blanc. Този цветен унисекс аромат, създаден от Жак Кавалие, е всичко друго, но не и обикновен – мекото му, ненатрапчиво ухание има успокояващ ефект и магнетично присъствие.

Връхните нотки на парфюма разкриват дъх на чай, артемизия, бергамот и портокалов чай; билковата сърцевина е изградена от нотки пипер, кардамон и кориандър; основата се базира върху мускус, натурална дървесина, ароматен жасмин, кехлибар и роза. Семплата елегантност на Eau Parfumée Au Thé Blanc го прави изключително актуален през настоящия летен сезон, в който фокусът е върху минимализма и автентичността.

Колекцията на Bvlgari Eau Parfumée крие и още една звезда на лято 2022 – ефирния Eau Parfumée Au Thé Vert, вдъхновен от лековития аромат на зеления чай, който пречиства и енергизира сетивата. А за наистина интензивно усещане на сцената излиза наситеният Eau Parfumée Au Thé Noir, посветен на богатото многообразие от чаени аромати от далечния Изток в съчетание с роза Дамасцена, сушен тютюн, естествена кожа, дървесна кора и пачули.

Флорални, дървесни или акватични, любимите аромати Bvlgari създават незабравими летни емоции и утоляват жаждата на сетивата ни за свежест и прохлада. Акватичните нотки, характерни за парфюмите Bvlgari, със сигурност притежават способността да ни пренесат на брега на океана, а флоралните ухания изваждат наяве емоционалната ни страна. Изберете своя ароматен лайтмотив – и нека лятото да започне!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За тези зодии победата е по-важна от всичко друго

4 знака, че Вселената те подкрепя в решенията ти

3 признака, че му липсвате, когато сте прекъснали отношенията си

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Жените от тези зодии са с най-чисти сърца

Тези зодии са номер 1 във всички сфери на живота

Ако имате проблем със свекърва ви, прочетете тази притча

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com