Научното доказателство, че кафето е полезно за дълголетието

4284
Научното доказателство, че кафето е полезно за дълголетието
Снимка: iStock/Guliver

Чаша (или, нека бъдем честни, три чаши) кафе на ден е нещо повече от това просто да задържи капризните, мръсни чувства - всъщност е доказано, че увеличава дълголетието ви. Не едно, а две скорошни проучвания, публикувани в Annals of Internal Medicine, потвърдиха най-важната полза за здравето на кафето: тя може да ви помогне да живеете по-дълго.

И двете проучвания анализираха самоотчетените кафе навици на повече от 700 000 души както в САЩ, така и в 10 европейски държави за средно 16 години, като специално се фокусираха върху смъртността на пиещите кафе от небяла популация.

Грешките, които допускаме при приготвяне на кафе

За мнозина началото на деня е немислимо без чаша ароматно кафе.  Кофеиновата напитка, която е популярна в цял свят, може да помогн...

Всяко отделно проучване показа, че хората, които консумират повече от тази течна енергия, са склонни да имат по-малък риск да умрат по време на периода на изследване, отколкото тези, които отпиват от по-малко или никакво кафе.

Проучването, проведено в САЩ, изследва хора от афроамерикански, японски и латиноамерикански произход и открива, че пиенето на четири или повече чаши o 'joe на ден се равнява на 18% по-нисък риск от преждевременна смърт през 16-годишния период на проследяване .

Но тази полза не беше задължително само за пристрастените към кафето, тъй като беше установено също, че тези, които просто пият една чаша кафе дневно, имат 12% по-нисък риск от смърт в сравнение с непиещите.

Интересно е да се отбележи, че това предимство е вярно за пиещите кафе, които консумират или кофеинови, или безкофеинови напитки, което предполага, че кофеинът не е основният компонент на ползите за здравето на тъмната напитка. Вместо това може да се дължи на различните антиоксиданти на напитката, за които е доказано, че евентуално помагат за намаляване на риска от заболявания като диабет и някои видове рак.

5 признака, че пиете прекалено много кафе

Отказът от кафе звучи плашещо, но е напълно възможно да се намали количеството му до разумни граници. Прекалено сте енергични Кафето ...

 За проучването, проведено в Европа, бяха открити подобни ползи, тъй като твърдите защитници на Java, които пиеха най-много кафе, имаха със седем до 12 процента по-нисък риск от преждевременна смърт в сравнение с хората, които не консумираха никакво кафе.

Въпреки че, тези констатации ни позволяват да оправдаем ежедневното ни провеждане на Starbucks, те със сигурност не означават, че трябва да започнете да бъркате кафе с всяко хранене с надеждата да живеете до 120-годишна възраст. Както повечето неща в живота, умереността е ключова!

Източник: yourtango.com 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно