Не е за вярване, но ще бъдете постоянно здрави, ако спазвате тези неща

12516
Не е за вярване, но ще бъдете постоянно здрави, ако спазвате тези неща
Снимка: Pixabay.com

Редица фактори оказват негативно влияние върху сърдечната дейност – заседналия начина на живот, стреса, лошата храна и т.н. Това затруднява грижите за сърцето, които всеки човек трябва да полага, защото сякаш отвсякъде приижда отрицателно влияние. Освен това с течение на възрастта рискът от проблеми със сърцето става все по-голям. За да не се притеснявате излишно за здравето си, ви съветваме да се погрижите за здравето на сърцето си. Не можете да си представите колко лесно е това всъщност.

Следете теглото си – добре е да положите усилия да свалите онези няколко килограма, които ви пречат. Поддържането на нормално тегло е ключово за сърдечното здраве. То ще подпомогне и за регулиране на кръвното, намаляване риска от диабет и инсулт. Направете всичко възможно да загубите излишните килограми с движение и здравословно меню.

Консумирайте здравословни храни – трябва да промените менюто си, за да бъдете здрави. Убедете се, че приемате достатъчно фибри, витамини и минерали, полезни за целия организъм, не само за сърцето. Намалете консумацията на мазни, пържени, сладки храни, сол, червени меса, брашно и тесто. Хапвайте повече плодове, зеленчуци, птиче месо, пълнозърнести продукти, риба, бобови култури, ядки и семена.

Водете активен начин на живот – правете упражнения у дома, посещавайте фитнес залата, тренирайте на открито или просто се движете повече. Хубаво е да спортувате по 2-3 пъти в седмицата или да се движите активно по половин час на ден. Така ще укрепите сърдечното здраве, а и цялото тялото.

Бъдете спокойни – намерете вътрешен мир и хармония, балансирайте се, за да се отървете от излишния стрес. Трябва да се здрави и психически, за да се чувствате добре физически.

Контролирайте кръвната захар – проблемите със сърцето могат да доведат до фатален край при хора, страдащи от диабет. За да не се стига нито до диабет, нито но сърдечни проблеми, най-добре е да ограничите консумацията на сладки изделия и захар. Хубаво е да направите менюто си здравословно. По този начин ще контролирате и кръвното налягане, и кръвната захар.

Следете холестерола – по-точно в случая трябва да обръщате внимание на лошия холестерол, който причинява проблеми със сърцето. Ако за вас холестеролът е проблемен, ограничете консумацията на наситени мазнини и се консултирайте със специалист за предписване на съответните лекарства.

Следете кръвното налягане – важно е то да не бъде високо, тъй като може да окаже негативно влияние върху сърдечната дейност. Контролирайте кръвното си и се консултирайте с лекар, ако то е високо.

Откажете цигарите – пушачите са по-изложени на риск от сърдечен проблем от останалите хора. Не трябва дори да сте в компанията на хора, които пушат, защото това ви прави пасивен пушач. Опитайте да сведете до минимум или още по-добре – да откажете цигарите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com