Недейте да пръскате с ПАРФЮМ косата си. Ето защо

6558
Недейте да пръскате с ПАРФЮМ косата си. Ето защо
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас се стреми да ухае приятно и да задържи аромата върху кожата си възможно най-дълго време. Но по която и част от тялото си да пръскате любимите парфюми, не ви съветваме да включвате косата си. Това може да й навреди, а причините ще разясним в следващите редове. Защо не е препоръчително да напръсквате косата си с парфюм и как да го поставяме на кожата ни така, че да е възможно най-траен, разберете тук:

Пръскане на парфюм в косата

Разбира се, вече сте установили, че парфюмът се задържа много по-дълго в косата ни, отколкото по тялото и дрехите. На всички ни е приятно косата ни да ухае винаги добре и да е чиста, но ползите за нея не са никакви, дори напротив. Повечето парфюми съдържат в състава си големи количества алкохол и вещества, които изсушават косъма. Косата ви ще стане значително по-суха при редовното и напръскване с любим аромат.

Дразнене на скалпа

Освен, че косата ви ще стане суха, напръскването с парфюм често засяга и скалпа, а там щетите са по-сериозни и видими. Това ще причини раздразнения, може да доведе до появата на кожни люспи или пърхот, както и да причини оредяване. Можем да обвиняваме и тук алкохола, наред с други съставки на парфюмите.
Ако все пак не можем да се откажем от напръскването на косата, е добре да вземем мерки и да закупим парфюм без алкохол или такива, специално разработени за коса. По този начин косата ви ще продължи да ухае приятно, но без да има нежелани последици. Освен парфюмите, може да добавите и ароматни продукти в грижата за косата, като предварително се запознаете със състава им. Следете за наличието на вредни химикали и алкохоли, които ще навредят на космените фоликули и скалпа. Доверявайте се на доказали се марки и избирайте качеството.

Как да запазим уханието на любимия си парфюм по-дълго?

Вече обяснихме защо не е добре за косата ви да впръсквате парфюм в нея, въпреки трайността му в тази зона. Но как да запазите тази трайност и по кожата ви? Ще ви кажем няколко трика, с помощта на които да постигнете желаната цел. Първо, важно е да впръсквате парфюма в пулсовите точки – китки, лакти, шия, слепоочие, зад ушите и в задната част на коленете. Там ароматите ще се запазят най-дълго.
Друг вариант е да се напръскате с парфюм веднага след излизане от банята, когато порите ви още са отворени от топлата вода. Така ароматът ще се настани в тях и ще се задържи по-дълго. Освен това, ароматите остават повече по мазна кожа, затова може да я хидратирате с лосион или да намажете вазели върху пулсовите точки за дълготрайност на парфюма ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com