Негативните последици след отказа от млечните продукти

2872
Негативните последици след отказа от млечните продукти
Снимка: iStock/Guliver

Млечните продукти са от този вид храни, които все повече хора се опитват да избягват. Причините могат да бъдат най-различни. Сред тях са непоносимост, алергия или пък просто веган начин на хранене. На пазара все повече можете да видите млека на растителна основа, които се доближават до млечните.

Все пак, проучване на Министерството на земеделието в САЩ, показва, че млеката от ядки не съдържат дозата, която е необходима от протеини и калций. Според министерството, един възрастен се нуждае от 2-3 чаши на ден мляко, за да си набави нужни вещества за деня. Соевото мляко наподобява млечното, но и то има своите потенциални рискове за здравето.

Не е задължително да свалите килограми

Ако причината да откажете млечните продукти е свалянето на тегло, то тома зависи от начина, по който ги консумирате. Количеството на различни сирена и кашкавали се определя от калорийния прием, тъй като те са най-калоричните млечни продукти. В 100 грама от тях може да има до към 600 калории. Киселото и прясното мляко са съответно от около 60 и 100 калории.

В растителните млека калориите са по-малко, но пък не съдържат тези полезни свойства като при млечните – протеините. Чрез тях можете да стимулирате изгарянето на мазнини и да увеличите растежа на мускулната маса.

Четете внимателно етикетите

На някои от тях пише без лактоза, но в действителност могат да се открият следи от нея. За хората, които са алергични към лактоза, е добре за приемат млека от ядки или такива млечни продукти, на които изрично е посочено, че са без лактоза.

Много храни имат мляко или млечни продукти

Ако решите да откажете млечните продукти, то трябва да се откажете и от нещата, които се приготвят с тях. На много етикети пише, че са приготвени от мляко и захар, а на някои дори от естествени аромати. Под този неясен термин често се вписват именно млечните продукти и то без дори да го знаете.

Растителните млека са често доста преработени

Растителните млека имат по-голяма обработка и често те са наситени с различни консерванти, добавена захар, нишесте и други. На практика се оказват, че са по-преработени от самите млечни продукти, които избягвате поради тази причина.

Добавена захар

На повечето млека има добавена захар. Това са допълнителни калории, които са излишни и вместо да ви помогне, така млякото от мляко само работи във ваш ущърб. Трябва да четете много внимателно етикетите, ако искате да избегнете консумацията на излишна захар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com