Необичайна употреба на балсам за устни, за която не сте подозирали

1661
Необичайна употреба на балсам за устни, за която не сте подозирали
Снимка: StockSnap / Pixabay

Когато става въпрос за красота и лична грижа, обикновено мислим за внимателно подбрани продукти за лице, коса или тяло. Има обаче една забравена зона, на която трябва да обърнем внимание – краката ни. И още по-изненадващо може да изглежда фактът, че балсамът, който обикновено се използва за грижа за нежната кожа на устните, може да бъде отлично лечение за кожата на краката.

Защо да мажете краката си с балсам за устни?

Много от нас изпитват проблеми, свързани с краката, като суха кожа, напуквания, грапавини или чувство на умора. Балсамът за устни съдържа много подхранващи и овлажняващи съставки, които са полезни за тези конкретни проблемни зони.

Опитните домакини знаят как да си направят сами балсам за устни за 5 минути

Първо, балсамът за устни има овлажняващи свойства, което го прави подходящо средство за борба със сухата кожа на краката. Кожата на краката често става суха поради липса на влага или неправилна грижа. Нанасянето на балсам за устни на краката ви ще помогне за хидратиране и омекотяване на кожата ви, предотвратявайки я да стане груба и напукана.

Освен това, балсамите за устни съдържат набор от активни съставки като масла, витамини и антиоксиданти, които помагат за възстановяване и подхранване на кожата. Тези компоненти ще помогнат за подобряване на текстурата на кожата, ще я омекотят и изгладята. Също ще облекчат умората и напрежението, които могат да възникнат след дълги разходки или стоене на крака.

5 нестандартни приложения на балсама за устни, за които не сте подозирали

Балсамите за устни обикновено имат деликатна текстура и попиват бързо в кожата. Това улеснява нанасянето им върху краката ви, без да оставят мазен или лепкав филм. Можете да използвате балсам за устни самостоятелно или в комбинация с други продукти за грижа за краката, за да получите най-голяма полза.

За да започнете да използвате балсам за устни за грижа за краката, просто намажете малко балсам върху кожата на краката и го втрийте внимателно до пълно абсорбиране. Най-добре е да направите това преди лягане, за да има достатъчно време балсамът да подейства. Освен това, можете да носите чорапи след нанасяне на балсама, за да подсилите ефекта му.

Така че използването на балсам за устни като продукт за грижа за краката може да бъде невероятно полезно. Хидратира, подхранва и омекотява кожата и помага при проблеми като сухота и грапавост. Опитайте това просто и достъпно средство - и тогава краката ви ще ви благодарят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?
Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

В иконографията Свети Георги е на кон, въоръжен, а в краката му е убитата ламя. В народната представа той е покровител на нивите и стадата. В превод...