Неуместни извинения: Защо влияят негативно на щастието?

3508
Неуместни извинения: Защо влияят негативно на щастието?
Снимка: iStock

Всеки човек, който има съвест и възпитание, често се оправдава и се опитва да се извини за поведението си. Въпреки това, далеч не винаги е необходимо да проявявате чувство за такт и да се опитвате да обясните позицията си.

Извиненията често се превръщат в източник на проблеми, провокират комплекси и пречат на щастливия живот. Експертите препоръчват да се запознаете с това как наистина ни влияят извиненията и за какво не трябва да се извиняваме, за да не разрушим щастливия си живот, а също и да не станем заложници на манипулатори.

1. Личният живот е работа само на онези хора, които са въвлечени в ситуацията и напълно споделят целите с любимите хора. Не можете да се извинявате за собствения си избор и да се опитвате да се оправдавате. Ако околните се опитват да наложат мнението си, не можете да се отдадете на техните желания и да станете заложници на негативни хора. В противен случай, съществува риск да станете заложници на манипулатори и да живеете така, както ви казват някакви непознати, а не както сърцето ви иска.

Всеки греши. Ето как да се извините

2. Не трябва да се оправдавате, дори ако приоритетите ви не съвпадат с мнението на околните. Всеки човек е свободен да избира сам: дали да изгради кариера, да създаде семейство, да построи къща или дори да отиде на околосветско пътешествие. Оправдавайки се, ние нарушаваме биополето си и ставаме уязвими за завистници. Те от своя страна могат значително да навредят на психическо ниво.

3. Не можете да се страхувате от думата "не". Трябва да се научите да говорите, вместо да се оправдавате и да не се ограничавате в собственото си желание, мнение, удоволствие. Ако не сте в настроение да отидете на разходка, тогава ще бъде достатъчно да кажете за нежеланието си, без да измисляте глупави извинения. „Не“ е универсална защита срещу онези, които са готови да се възползват от слабостта и да просперират за сметка на другите.

4 извинения, които ви пречат да успеете

4. Друг момент е външният вид. Никой не трябва да се оправдава, ако реши да промени имиджа си, да подстриже косата си по необичаен начин, да я боядиса или да облече ярък костюм. Всичко, което не противоречи на закона, не трябва да бъде пречка за себеизразяването и себеоткриването. Важно е да поставите обсебващите личности на мястото им, както и да защитите енергията си от негативното им влияние.

5. Извиненията относно предпочитанията и вкусовете също са неуместни. Те отслабват волята и ви карат да се съмнявате в собствената си изключителност. Не трябва да забравяме, че всички сме различни и сме привлечени от напълно противоположни желания. Някои харесват спорта, други предпочитат да получават нови знания през цялото време, трети не могат да си представят живота без книга, а трети мечтаят да се преместят в провинцията от градската суматоха. Невъзможно е да се извинявате в нито един от тези случаи, за да не се загуби силата на волята и да не станете заложник на агресорите .

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com