Никога не дръжте у дома ТЕЗИ 5 неща, може да увредят щитовидната жлеза

2895
Никога не дръжте у дома ТЕЗИ 5 неща, може да увредят щитовидната жлеза
Снимка: JESHOOTS.COM / Unsplash

Щитовидната жлеза е орган, разполагащ се в долната част на шията ни. Формата му наподобява пеперуда и дори с малки размери, тироидната жлеза е много важна за организма и здравето ни. На нея се пада да отговаря за метаболитните процеси, протичащи в тялото.

Дори и най-малката промяна в нея се отразява на останалите органи и системи. Това е рискова предпоставка и за отключването на редица болести. Най-честият причинител на проблеми с щитовидната жлеза е прекомереното натрупване на токсини в организма.

Перилните препарати могат да дразнят кожата

Хората с чувствителна кожа трябва да се съобразяват през целия си живот с редица неща. А едно от тях е и с перилните препарати, които и...

За да предотвратим това, най-важно е да се храним здравословно или поне да подбираме внимателно продуктите, които консумираме. Има някои вещества и продукти, които е желателно да избягваме в такива моменти, а и като цяло за по-доброто ни здравословно състояние. Нека да видим част от тях:

Пестициди

Според редица доказани проучвания, хората, които имат по-чест контакт с пестицидите, са изложени на по-голям риск от отключването на заболявания на щитовидната жлеза. А освен при тях, рискът се увеличава и при роднините им.
Голяма част от изследванията потвърждават и че около 60% от пестицидите реално променят щитовидната ни жлеза.

Такива са хербицидите, противогъбичните препарати, инсектициди и всички продукти, свързани с обработването на земите в селското стопанство.

Пожарозащитни средства

Препаратите за дома, които не трябва да смесвате никога!

1. Сода за хляб и оцет Содата за хляб и оцетът могат да бъдат чудесни, евтини алтернативи на почистващите домакински продукти сами по ...

Следи от тези средства можем да открием върху екраните на лаптопите, телевизорите, компютрите, както и в пълнежа на някои мебели, и при килимите. Прекаленото им влияние върху нас може да причини промени в щитовидната жлеза, както и поведенчески отклонения.

Пластмаса

Знаем какви вреди нанася пластмасата върху околната среда, а и върху човешкото здраве. Антимонът в състава й попада в нашия организъм, а това е вреден за здравето химикал. Може да се открие в по-големи количества в някои сокове и напитки, бутилирани в пластмасови опаковки. Също така част от фталатите от пластмасата имат негативен ефект върху тироидната жлеза.

Препарати срещу загаряне

Препаратите, използвани в кухнята за предпазване на храната от загаряне, съдържат в състава си киселина, която се използва и за създаването на тефлонови покрития и други продукти от бита. Перфлуороктановата киселина е вредна за щитовидната жлеза и е препоръчително, за да избегнете бъдещи проблеми със здравето, да ограничите максимално употребата на подобни продукти.

Изхвърлете опасните препарати за почистване! Вижте как с подръчни материали дома ви ще заблести от чистота

Как да почистите целия апартамент, една стая или други стаи, така че да блестят от чистота? Почистването на дома ви не трябва да бъде т...

Паста за зъби с веществото триклозан

Триклозанът можем да открием в състава на някои видове пасти за зъби, а това е изключително вредно вещество. Освен че влияе негативно на функцията на щитовидната жлеза, оказва ефект и върху производството на хормоните естроген и тестостерон. Други отрицателни признаци са, че забавя метаболизма и нарушава правилната дейност на репродуктивната система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com