Никога не правете тези неща на гладен стомах

2914
Никога не правете тези неща на гладен стомах
Снимка: https://pixabay.com

Има някои неща, които е препоръчително да не се правят на гладен стомах – интензивни тренировки, прием на лекарства, пиене на алкохол. Ако ги направите, може да ви прилошее или да изпитате стомашен дискомфорт. Има обаче други неща, които е препоръчително да се правят на празен стомах. Ето кои са те.

Според изследване, когато трябва да вземете трудно или важно решение, по-добре го направете на празен стомах. В проучването участвали хора, които не били хапнали нищо и трябвало да вземат трудно решение. В половината от случаите те взели правилното решение. Това е така, защото гладът насърчава концентрацията и позволява да вземете правилно решение. Фокусирате се върху детайлите и не взимате импулсивни решения, основани на първичността. Празният стомах е свързан с интуицията.

Огладняваш ли честo? Виж защо!

Мислите ли, че имате превъзходен апетит? Винаги ли приемате допълнителна порция и никога не отказвате храна? Може би правите една от ос...

Сексът е другото нещо, което трябва да се прави на празен стомах. Това е така, защото тялото се нуждае от енергия, за да храносмила и ако го правите на пълен стомах, това може да доведе до дискомфорт, а и преживяването няма да бъде толкова интимно и приятно. Може да се появи подуване в корема или газове от храната. Тежестта в корема може да предизвика понижаване на либидото. Ето защо е препоръчително да правите секс на гладен стомах.

Докато сте гладни, не трябва да посещавате супермаркет и да пазарувате, защото усещането за глад ще ви накара да вземете много повече неща, които всъщност са ви непотребни и не се нуждаете от тях. Вероятно е да си вземете калорична и вредна храна. Разбира се, пазаруването на празен стомах води до харчене на повече пари, после и от преяждане.

Не водете спорове с половинката си, ако сте гладни, защото това ще се и по-раздразнени, а спорът лесно ще се превърне в скандал. Може да изречете думи, за които ще съжалявате или да реагирате с непристойни действия. За да не се стига дотам, най-добре оставете спорове за след като хапнете. Тогава ще сте по-спокойни и ще съумеете да поговорите спокойно.

Не правете интензивни и натоварващи тренировки на празен стомах, защото може да ви стане лошо и ще се изтощите много по-бързо. Спестете си здравословни проблеми и не тренирайте на празен стомах. Разбира се, най-добре е да хапнете час или два преди тренировка, защото не трябва да ходите във фитнеса и на пълен стомах. Може да усетите промяна в сърдечния ритъм или мускулите. Възможен е и припадък. Ето защо внимавайте, когато тренирате и се уверете, че не ви е тежко, но и не сте с празен стомах.

Гладът под контрол. Прости начини да намалим апетита

СЗО бие тревога: вредните хранителни навици водят до наднормено тегло, което на свой ред усложнява протичането на КОВИД. Проблемът се у...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com