Обедната почивка вече е само 15 минути

4823
Обедната почивка вече е само 15 минути

Едночасовата обедна почивка вече е минало. В съвременното забързано всекидневие повечето хора отделят едва по 15 минути за обяд, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на производителите на супи "Кембъл".

Оказва се обаче, че през кратката обедна почивка служителите предпочитат да сърфират в интернет в търсене на спортни новини и клюки, вместо да се хранят или да разговарят с колегите си.

Удоволствието от почивката настъпва след 21-ия час

Туристически експерти са определили точния момент, когато човек започва да изпитва удоволствие от почивката си. Той настъпва 21 часа и ...

Данните от проучването показват, че за повечето хора обедната почивка започва в 12,43 часа и приключва 15 минути по-късно - в 12,58 часа. Една трета от анкетираните признават, че изобщо не напускат бюрата си. Само един на всеки десет служители излиза извън офиса в обедната си почивка.

Данните от проучването показват още, че 25 процента от хората пропускат обяда. Вместо това те по цял ден залъгват глада си с леки закуски и дори не стават от бюрата си.

"Във времето на цифровите технологии служителите използват кратките си обедни почивки, за да се осведомяват за новини и клюки, или да разговарят в онлайн чатове", казва Ана Бър, един от авторите на проучването. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com