Осемте неща, които жената не трябва да прави с гърдите си

8493
Осемте неща, които жената не трябва да прави с гърдите си
Снимка: iStock/Guliver

Грижите ли се достатъчно добре за гърдите си? Те заслужават особено внимание и не говорим само за профилактични прегледи при специалист. Тази деликатна част от женското тяло има нужда и от други грижи, които никоя жена не трябва да забравя да прилага. Ето какви са те.

Тренировки без или с неподходящ сутиен – много дами изпитват дискомфорт при тренировка без или с неподходящ сутиен и това е нормален. Гърдите се повдигат и това създава неприятно усещане. За да се отървете от това чувство, използвайте специален спортен сутиен според вида спорт, който тренирате, тъй като има различни модели. Важно е чашката да бъде стегната и гладка, а размерът да ви бъде точен.

Домашни рецепти за стегнат бюст

Всяка жена иска да има гърди в добра форма през целия си живот. За съжаление в повечето случаи това не е възможно. Отпускането на гърди...

Залепване на гърдите с тиксо – може би имате любима рокля с по-голямо деколте и искате да фиксирате гърдите на едно място. Не използвайте лепенки или тиксо за целта. Подберете правилен модел сутиен. В името на суетата може да получите алергия, сърбеж и дразнене, а и възпаление. По-добре не рискувайте.

Обезкосмяване – в случай че имате косми по гърдите и особено около зърната, в никакъв случай не се обезкосмявайте там. Какъвто и вид епилация да приложение, има риск от дразнене или възпаление на кожата, тъй като там тя е много деликатна. Посетете дерматолог, който може да ви даде адекватен съвет за този проблем.

Носене на неудобен сутиен – не принуждавайте гърдите си да стоят в неудобен сутиен. Важно е да подберете типа и размера според вашите гърди. Ще разберете, че размерът е вашият, ако зърната се падат в позиция между раменете и лактите, презрамките не са твърде стегнати и тъканта и банелите на сутиена ви прилягат точно.

Използване на дезодорант за сутиен – той е необходим най-вече през лятото, когато изпотяването е повече. Ако кожата ви е чувствителна, това ще доведе до реакция. Хубаво е да си купите сутиен, който абсорбира овлажняването, да ползвате дезодорант без съдържание на алуминий. Може да ползвате бебешка пудра или лосион против потене, за да избегнете дискомфорта, свързан с него.

7 грешки, които развалят красивия бюст

Когато сме млади не мислим за това, че всяка част от тялото ни изисква грижи, за да изглежда добре през годините, дори и бюстът ни. Има...

Пиърсинг – ако сте почитатели на пиърсинга все пак ви съветваме да не си слагате такъв на зърната. Може да получите алергия, да ограничите производството на кърма, ако още не сте раждали и да си причините голяма болка.

Недостатъчно хидратиране на гърдите – важно е да помислите и за тях, щом стане дума за използване на продукт за хидратация на кожата. Това деликатно място бързо губи своята еластичност, ето защо трябва да се погрижите за тях с лосион или крем за стягане на кожата и хидратиране.

Стискане на гърдите – със сутиен или блуза. Важно е да оставите гърдите си в свободна, но правилна позиция, не да ги притискате с дрехите. Това може да доведе до болка и нараняване. И пак всичко опира до носенето на удобен сутиен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com