Основни правила за поддръжка на здрава и красива коса през студения сезон

1839
Основни правила за поддръжка на здрава и красива коса през студения сезон
Снимка: iStock/Guliver

Красивата прическа и добре подбраният цвят със сигурност са важни, но здравият вид на косата винаги е на първо място. С помощта на прости съвети можете да запазите нейната красота и естествен блясък дори в студено време.

Съвети за красива коса

Спете върху коприна или сатен

Калъфка за възглавница, изработена от гладка материя като сатен или коприна, ще помогне за предотвратяване на заплитане и цъфтящи краища. Този метод се препоръчва особено за тези, които имат гъста и дълга коса.

Масажирайте скалпа

Масажът на главата стимулира растежа на косата. Препоръчително е да го правите поне една минута при всяко миене на косата. И е по-добре да отделяте поне пет минути на ден за този процес, тогава външният вид на косата ще се подобри значително.

Трите фризьорски тайни затова как да издържи боядисаната коса, колкото се може по-дълго

Пазете косата си от студ

Не само кожата ни се нуждае от защита от студа, но и косата ни. Колкото и красива да изглежда дългата коса, пусната по раменете, през късната есен и зимата е по-добре да я скриете под дрехите. Освен това не се препоръчва носенето на синтетични шапки: те не само лошо задържат топлината, но и причиняват статично електричество.

Използвайте дълбоко почистващ шампоан

Веднъж месечно е полезно да миете косата си с шампоан за дълбоко почистване. Той ще помогне да се отмият следите от онези продукти, които се използват за оформяне и поддържане на здрав вид на косата.

Митове за грижата за косата

Грижата за косата е неразделна част от рутината за красота, която е необходима, за да изглежда красива и добре поддържана. Някои хора обаче все още вярват в разпространените митове за грижата за косата, които са:

Домашната отвара за коса, с която ще изглеждате всеки ден като след фризьор

1. Боята уврежда косата

Досега е широко разпространено мнението, че боядисването влияе негативно на състоянието на косата. Това обаче не винаги е така. Сега производителите обръщат голямо внимание на компонентите за грижа и кондициониране в състава на багрилото. Поради това висококачествените професионални продукти не влошават състоянието на косата.

2. Достатъчно е да използвате шампоан за грижа за косата

Шампоанът, дори и най-скъпият и висококачествен, не е достатъчен за грижа за косата. Шампоанът почиства, а балсамът овлажнява косата, правейки я по-гладка и по-послушна. Маските от своя страна са насочени към заздравяване на косата, а продуктите без отмиване могат да предпазят от високи температури по време на стилизиране и да решат проблема с накъсаните краища.

3. Домашните средства са по-добри от професионалните

Страстта към естествените органични продукти е голяма. Много момичета се опитват да направят свои собствени продукти за грижа за косата, вярвайки, че това е най-здравословният и полезен начин. Яйцата, заквасената сметана и други продукти, използвани за приготвяне на домашни маски, съдържат някои полезни за косата съставки. Но маските от тези продукти са подходящи само ако живеете в отдалечено село или на Арктическия кръг, където просто няма достъп до професионални продукти за грижа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com