Основните грешки, които допускаме след измиването на косата

10800
Основните грешки, които допускаме след измиването на косата
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена иска да има красива и здрава коса. В ежедневната си грижа обаче често допускаме грешки, за които дори не подозираме. 

Във видео в социалните мрежи Ана Ли препоръчва да спрете да решите къдриците си мокри. Когато косата е мокра, то тя е по-склонна към накъсване. Причината за това е, че структурата на косъма е по-нежна и следователно зъбците на гребена могат да нарушат къдриците и да накъсат краищата им.

Специалистката съветва да изчакате косата да изсъхне напълно и след това да я срешите или разпределите. Така вероятността да се накъса е много по-малка и следователно ще запазите добрия външен вид на косата си.

Също така не трябва да използвате прекалено гореща струя върху мократа си коса. Според Ана Ли това ще нанесе непоправими щети. Става дума за пресата и машата. По-добре първо изсушете със сешоар и след това преминете към дооформяне на косатапо друг начин.

Лъскава коса у дома – ето как

Лак за коса. Не се препоръчва да използвате лак за коса върху мокри кичури. Така нишките на косъма ще се спластят и върху тях ще се образува слой. По този начин при разресване отново ще има накъсване и дори още по-голямо увреждане на косъма.

Правилни продукти. Също така, за да имате здрава и красива коса, то трябва да използвате и правилните продукти. Най-добрият избор е професионалната козметика, но тя е и доста скъпа. Поради тази причина се посъветвайте със своя фризьор, за да изберете точните продукти за вас, но и да отговарят на бюджета ви.

Редовното подстригване. Не забравяйте и за редовното подстригване. Независимо дали става въпрос за къса или дълга коса. Краищата на косата се допират до дрехите и се накъсват. Затова е редно да се подстригват редовно, за да освежите косата и тя да расте здрава и красива.

С тези витамини косата ви ще расте като ЛУДА

Боядисването също може да бъде опасно за косъма. Редно е да бъде направено от професионалисти, така че да се не увреди самата коса. Ако се опитвате сами, то може дори да изгорите косата или тя да се разпадне в ръцете ви.

Връзвате косата си прекалено стегнато.  Така не оставяте възможност да има свободно движение и следователно косата се изтощава, а и самият скалп. Разхлабвайте ластика си или пък не я връзвайте толкова често. Използвайте и щадящи ластици, за да избегнете накъсването.

С тези съвети ще имате здрава и красива коса, която да носите с увереност. Започнете да ги спазвате и още в първите дни ще усетите разликата и самата ви коса ще бъде по-жива и по-добре оформена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com