Освежете старите дрехи с водка

5727
Освежете старите дрехи с водка
Снимка: iStock/Guliver

Със сменянето на сезона, сменяме и дрехите. Те обаче може да имат странна миризма, дори да са изпрани. Най-често това е на застояло и общо взето на стари дрехи.

Решение би било да изперете на ново целия си гардероб, но това би отнело много време. Всеки път да препирате гардероба си не е ефикасно решение, а и е скъпо. Вместо това можете да приложите трик, който се прилага от актьорите в Бродуей за запазване на сценичния им гардероб.

За целта се нуждаете от чиста водка. Сложете в шише с пулверизатор и след това напръскайте обилно. Не се притеснявайте, че дрехите ви ще миришат на алкохол. Водката има свойството да се изпарява, без да оставя миризма на спирт. Това обаче не се случва с останалите видове концентриран алкохол.

Хитринки с аспирин за супер чисто и бяло пране

Всички сме чували за свойствата на содата, които помагат и за избелване на дрехите. Но знаехте ли, че има и друга хитринка с аспирин, с...

След като обработите дрехите си с водка, миризмата на мухлясало ще изчезне. Ако искате можете ароматизирате допълнително гардероба си с етерични масла, сапуни и други подобни методи.

Старите дрехи могат да се използват и за други неща. Да, ако ги изперете, те ще са годни за дарение. Също така, можете и да ги прекроите. Например, да си направите покривало за леглото. За целта можете да съчетаете различни разцветки. Направете уникално покривало, което ще бъде вдъхновено от вас и спомените ви. Това е чудесен начин да употребите дрехите, които са ви умалели или пък са големи. Същото се отнася и за детските, които на се потребни.

Друга идея е да ги използвате за платнена лампа, ако имате такава. Такива лампи не могат да се сменят лесно, а и струва скъпо. Вместо това можете да направите протектор. За целта вземете достатъчно голям непотребен плат и обвийте лампата. След това премерете и отрежете толкова, колкото е необходимо. Накрая използвайте лепило, за да задържите плата. За да допълните, можете да добавите копчета от различни планове или аксесоари.

Ако пък имате прекалено много чорапи, то можете да направите различни кукли или други забавни герои, които обичат децата ви. От тях можете да направите и чудесни коледни чорапки, които закачите на елхата или пък да поставите над камината.

Надяваме се с тези съвети да сме ви били от полза и да не бързате да изхвърляте старите дрехи. Можете и да ги прекроите или декорирате по свой начин, така че да създадете собствен стил и начин на обличане, който да отразява идентичността ви.

Най-добрите домашни методи да върнете белотата на прането

Ако имате много бели дрехи в гардероба си, знаете, че те изискват специални грижи. Само тогава те ще могат да запазят перфектния си вид...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 май /валутен калкулатор/

Знаци от Вселена, че скоро ще се случи чудо в живота ви

Край на самотата: 5 кристални камъка, с които ще намерите сродната си душа

4 съдбовни знака, че трябва да бъдете заедно

3 груби грешки при първа помощ на вашия домашен любимец

Как най-бързо да почистим надраскани очила?

Най-големите грешки при обзавеждането на всекидневната

На коя посока е най-правилно да спите според фън шуй?

ВВС: Ежедневно пушещите канабис са повече от пиещите в САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com