От коя порода е най-голямото куче на света?

16550
От коя порода е най-голямото куче на света?
Снимка: royalcanin.com

Изпитвате страх от кучета? Обожавате ги? И в двата случая ще ви е любопитна породата на най-голямото куче на света. Рекордът в книгата на Гинес е на четириног приятел от британското графство Есекс, носещ мелодичното име Фреди, висок малко повече от метър – 103 см., без да се изправя, и тежащ 90 кг.

Породата на Фреди – най-голямото живо куче на света

Фреди е немски дог с кротък характер, обичащ хората, роден, за да раздава любовта си. Въпреки страховитите си и внушителни размери, най-голямото куче на света не е агресивно и не следва да буди страх. Породата като цяло е свързана с едри екземпляри, макар спрямо височината и килограмите на Фреди да ни изглеждат джуджета. Фреди е вписан в книгата на Гинес като най-голямото куче на света през 2017 година и все още е жив, за да радва стопаните си.

Най-голямото куче на света на всички времена

Ако размерите на Фреди ви се струват гигантски, как бихте определили куче, високо 111 сантиметра? Толкова голям, стъпил на четирите си крака, е бил Зевз – също немски дог, който е известен като най-голямото куче в света на всички времена. Титлата се държи от него до смъртта му през 2014 година, три години след която друг негов събрат от същата порода става официално най-голямото куче на света.

Кога се храни кучето - преди или след разходка?

Кои са най-големите породи кучета?

Ясно е, че породата немски дог може да се похвали със значителни по размери представители, обикновено с височина около 90 см. и тегло от около 80 кг., макар и Фреди, и Зевз да са по-тежки и по-високи. Немските догове обаче не са единствените внушителни кучета, които могат да накарат кръвта във вените ви да замръзне с вида си, ако се страхувате от всички видове, които са по-големи от пинчер. Сред другите породи кучета с големи представители и размери, внасящи респект, са:

-          Неаполитански мастиф, отличаващ се с височина от около 80 см. и тегло от около 70 килограма, от което реално имате основание да ви е страх и да стоите на разстояние, тъй като, макар да са лоялни към собствениците си и послушни, могат да бъдат агресивни към непознати. Това в съчетание със силата и теглото им ги прави кучета, на които да се радвате от разстояние, ако не ги познавате добре. Честото зачервяване на очите, наречено „черешово око“, прави тази порода още по-страховито изглеждаща.

Какво е кучето ви? Обявиха кои са най-глупавите и най-умните породи

-          Английски дог – значително тегло, което е плашещо понякога дори за собствениците им, масивно и мускулесто тяло, но кротък и послушен характер при правилно и своевременно обучение и възпитание, са характерните особености на породата. Лоялен приятел на човека и куче, което се разбира отлично с децата.

-          Тибетски мастиф – няма как да не сте виждали снимки на кучета, на фона на които хората изглеждат като джуджета. Тези пухкави рошльовци с голяма козина, правеща ги да изглеждат още по-големи, са кучета от породата тибетски мастиф и също имат място в класацията, в която говорим за най-голямото куче на света. Породата е идеална за кучета пазачи, изглежда страховито, но са любвеобилни към семейството си и изключително интелигентни, което означава, че ако няма причина – не се опитвате да ограбите територията им, не следва да се страхувате от тях.

-          Нюфаундленд – малко позната у нас порода, която се отличава с огромни размери и тежки кости, интелигентна и подлежаща на обучение.

Независимо каква порода куче изберете, ако мечтаете за джафкащ домашен любимец, не се притеснявайте от размерите му, ако го възпитавате и обучавате правилно и своевременно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com