Открийте потенциално канцерогенни храни

2999
Открийте потенциално канцерогенни храни
Снимка: iStock/Guliver

Може да е трудно за тялото ви да се адаптира към здравословна диета и първоначално да усещате главоболие или други болежки, приемайки ги за заболяване. Повярвайте, това е нормално състояние на организма.

Знаете ли, че проучванията показват, че някои храни са потенциално канцерогенни, когато се консумират ежедневно? Може да ядем някои от тези продукти много често, без да знаем за рисковете, които се появят впоследствие. В тази статия ще обясним кои потенциално канцерогенни храни трябва да ограничите или да избягвате, особено ако имате фамилна анамнеза за рак и дори, ако просто искате да сте се подсигурили.

 

 

Генетично модифицирани храни

Многобройни проучвания показват, че генетично модифицираните храни представляват риск за здравето. Това ще стане по-изразено с годините, когато за мнозина е твърде късно. Масовото производство на селскостопански продукти, насочено към по-голям мащаб, отколкото към високо качество, е преминало много етични граници. Наред с това генетично модифицираните храни са свързани с други проблеми като безплодие и алергии.

Най-често генетично модифицираните храни са царевицата и соята. Проблемът засяга не само тези храни, но и брашното и други производни на него. Така, например царевичното нишесте или сиропът се съдържат в много сладкиши и почти всички животни се хранят с генетично модифицирана соя. Ядем всичко, без дори да осъзнаваме. Поради тази причина е препоръчително да се хапват органични храни, особено ако съдържат соя или царевица, месо, мляко или яйца. Желателно е винаги да четете внимателно състава на опаковката.

 

 

Рафинирана захар

Въпреки, че рафинираната захар винаги е била деликатес, все повече диетолози я смятат за „бяла отрова“. Някои проучвания потвърждават, че рафинираната захар причинява рак. Тя няма ползи за здравето, а само краде хранителни вещества и киселинност. Туморите обикновено се образуват в подкиселена тъкан от недохранване, стрес, лоши навици, излишни токсини и т.н. Това също води до разпространение на паразити и по-висока склонност към панкреатични и сърдечно-съдови заболявания. Ето някои много по-здравословни алтернативи от захарта:

-Пчелни продукти;

- Тръстиков мед;

-Кафява захар;

- Сироп от агаве;

- Захароза;

10 храни срещу депресии и настинки

Есента е ненаситно време. Дъжд, киша, студени ветрове, температурите бързо падат, а сме много по-склонни към настинки и лошо настроение...

- Рафинирани въглехидрати.

Рафинираните въглехидрати премахват фибрите от пълнозърнести храни, което е основно хранително вещество за процеса на храносмилане. Примери за преработени и рафинирани зърнени храни и продукти от брашно са:

- Макарони;

- Хляб;

- Преработени сладкиши;

Внимание: 9 продукта, които стават опасни при притопляне в микровълнова фурна (ЧАСТ II)

В продължение… Микровълновата фурна не заема много място в кухнята и с нейна помощ може бързо и лесно да претопляте много разли...

- бисквити;

- Торти.

Тези храни обикновено се консумират ежедневно, като в този случай е много вероятно да причинят рак на дебелото черво или гърдата. Рискът остава в дългосрочен план. Наред с това те могат да причинят наддаване на тегло, киселинност, лошо храносмилане и запек. От друга страна, редовното консумиране на пълнозърнести храни насърчава здравословното храносмилане и ви кара да се чувствате сити, така то трябва да е включено във вашата диета, ако искате да отслабнете.

 

Внимание: 9 продукта, които са опасни при притопляне в микровълновата (ЧАСТ I)

Микровълните отдавна са част от съвременните кухни. Малко хора, обаче си задават въпроса кои храни категорично не се препоръчват да се ...

 

Последни съвети

След като анализирахме три храни, които потенциално могат да причинят рак, ако се храните с тях редовно, вижте тези предложения. Те могат да помогнат:

Изберете биологичното - това, че се казва, че даден продукт е натурален, не означава непременно, че е органичен. Такива продукти обикновено съдържат евтини, безполезни, потенциално канцерогенни съставки. Особено трябва да избягвате соята, царевицата и производните им продукти. Изключете от диетата си рафинираните захари и храните, подсладени с рафинирана захар. Заменете ги с естествени подсладители. Изберете пълнозърнести храни с естествени фибри. Тази промяна трябва да осигури и консумация на повече вода, в допълнение към консумацията на споменатите продукти. Предвид, че тялото може първо да се мъчи да се адаптира към новата диета и да реагира, чрез запек, главоболие или други дразнители.

След известно време тези симптоми ще изчезнат и ще забележите огромно подобрение!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com