Плодовите мушици: Как да се отървем бързо от досадните насекоми

7414
Плодовите мушици: Как да се отървем бързо от досадните насекоми
Снимка: iStock

Малките плодови мушици са привлечени от миризмата на гниещи плодове, боклук и забравена храна. Те са доста безобидни, но се размножават с огромна скорост.

Как да се отървете от плодови мушици с капан "Направи си сам".

1. Ябълков оцет и домакинско фолио

Нефилтрираният ябълков оцет се смята за най-доброто оръжие в борбата с плодовите мухи. Изсипете малко количество течност в чаша, покрийте я със слой домакинско фолио и я закрепете с гумена лента. С помощта на остър молив направете няколко дупки в "капака". Сладката миризма на ябълков оцет със сигурност привлича насекомите.

2. Хартиена фуния, оцет и стари плодове

На дъното на стъклен буркан поставете парче гнил плод или кора от банан, напоена с бира (алкохолът привлича мухите не по-малко от аромата на плодове). Направете фуния от въглеродна хартия и я поставете в съд с острия ръб надолу. Това е най-лесният за използване капан за плодови мухи. Привлечени от приятната миризма, те ще проникнат вътре в буркана, но няма да могат да се върнат обратно.

3. Оцет и веро за съдове

Не ги изхвърляйте! 9 ПОЛЗИ от корите на плодовете и зеленчуците

След като прочетете за ползите от тези зеленчуци и плодове, вече няма да искате да изхвърляте корите им в кошчето. Авокадо за разсад ...

Ако установите, че плодовите мушици не изчезват с прилепващото фолио или хартиените фунии, опитайте да добавите три капки веро за чинии в купа с оцет и я оставете непокрита. Течността за миене на съдове ще добави вискозитет към оцета - заседналите мухи определено няма да могат да се измъкнат от капана и скоро ще умрат.

4. Старо червено вино или бира

Плодови мушици обичат да се глезят с плодове и няма да откажат червено вино. Ако ви е останала малко вино на дъното на бутилката, използвайте я за борба с досадните насекоми. Поставете отворената бутилка на мястото, където са се натрупали най-много мушички и изчакайте малко. Миризмата на вино за плодови мушици е като изискан аромат на парфюм. И просто трябва да го затворите навреме и да го изхвърляте.

Застояла бира също може да се използва и за привличане на плодовите мушички като домашен капан. Добавете няколко капки препарат за миене на съдове към вашето вино или бира за гарантиран успех.

5. Лимон

Растенията, които държат насекомите далеч от дома

Борбата с насекомите може да бъде ужасно досадна и да включва огромно количество химически препарати. Разбира се, те предизвикват алерг...

Плодовите мушици са привлечени от киселите миризми. Ако имате лимон под ръка, използвайте го, за да уловите насекомите. Отрежете краищата на плода, така че да може да се постави хоризонтално върху разреза. Вземете пластмасов или стъклен съд с капак. Изстискайте малко лимонов сок в него и поставете самите цитруси отгоре. Направете малка дупка в капака на контейнера, достатъчно голяма, за да може мухата да пълзи безпрепятствено, но достатъчно малка, за да не може да намери пътя обратно.

6. Мляко

Друг вариант за стръв е млякото с подправки. Изсипете половин литър прясно мляко в тенджера, добавете към него 100 г захар и 50 г смлян черен пипер. Оставете сместа да заври, след това я изсипете в дълбока чиния и я оставете на кухненската маса.

Комбинацията от мляко със захар и черен пипер имитира сладката миризма на гнили плодове. Дрозофила няма да може да устои на такава стръв.

Превод: goodhouse.ru

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?
Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Толкова години боядисваме яйца за Великден, че сякаш е невъзможно да измислим нещо ново. Но винаги ще има нови или поне непроверени идеи. Оптималната...