По-ниски сметки и повече топлина: Трик за уплътняване на прозорци

1516
По-ниски сметки и повече топлина: Трик за уплътняване на прозорци
Снимка: iStock

С настъпването на зимата и понижаването на температурите собствениците на жилища често се сблъскват с нарастващи сметки за енергия и течение в домовете. Има обаче един прост, но ефективен трик за уплътняване на прозорци, който може да ви помогне да намалите сметките си и да запазите дома си по-топъл през студените месеци.

Един от основните виновници за загубата на топлина в домовете са течащите прозорци. Дори и най-малките пролуки около прозорците могат да позволят навлизането на студен въздух и изпускането на топъл въздух, което кара отоплителната система да работи по-усилено и увеличава сметките ви за енергия. Решението се крие в един икономичен и лесен за изпълнение трик за уплътняване на прозорци.

10 лесни метода как да спестим пари от сметката за ток

Ключът към този трик е използването на уплътнители - универсален материал, предназначен за уплътняване на пролуки и предотвратяване на течения. Уплътненията се предлагат в различни форми, като самозалепващи се ленти, лента от пяна или V-образни уплътнения, и могат да се поставят по ръбовете на прозорците, за да се създаде плътно уплътнение. Тази проста стъпка може да доведе до значителна промяна в енергийната ефективност на дома ви, което ще доведе до по-ниски сметки за отопление и по-уютно жилищно пространство.

За да приложите уплътненията срещу атмосферни влияния, започнете, като почистите добре рамката на прозореца и се уверите, че тя е свободна от прах и замърсявания. Измерете размерите на рамката на прозореца, за да определите необходимото количество уплътнение. След това отрежете материала за уплътняване на времето до подходящата дължина и го прикрепете здраво по ръбовете на рамката на прозореца. Обърнете специално внимание на ъглите и всички видими пролуки, през които може да излиза въздух.

Хитрите трикове с които домът ни ще е по-топъл, а сметките по-ниски

Ползите от този трик за уплътняване на прозорци се простират отвъд спестяването на разходи. Като предотвратявате теченията, не само намалявате загубите на топлина, но и създавате по-комфортна вътрешна среда. Студените петна в близост до прозорците могат да бъдат премахнати, а общата температура в дома ви става по-постоянна, което повишава топлината и уюта в жилищните помещения.

Освен че е ефективен, този трик за уплътняване на прозорци е устойчиво и екологично решение. Като свеждате до минимум необходимостта от прекомерно отопление, допринасяте за намаляване на потреблението на енергия и намалявате въглеродния си отпечатък. Това е малка стъпка, която може да има положително въздействие както върху вашия портфейл, така и върху околната среда.

С настъпването на зимата обмислете прилагането на този трик за уплътняване на прозорците, за да намалите сметките си за енергия и да създадете по-топъл дом. С минимална инвестиция на време и средства можете да се насладите на предимствата на подобрената енергийна ефективност, повишения комфорт и положителното въздействие върху околната среда. Това е решение, от което печелят всички, и което всеки собственик на жилище трябва да знае.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com