Подпухнало лице: 5 начина да решим проблема у дома

6688
Подпухнало лице: 5 начина да решим проблема у дома
Снимка: iStock

Всяка жена се е сблъсквала с този проблем. Сутрешното подпухване се появява след недостатъчен сън, консумация на солени храни или стрес. Можете сами да се справите с това. Научете как. 

Подпухнали очи

Подпухналостта често е отговор на кожата при недоспиване или умора. Някои домашни процедури или козметични продукти наистина помагат, но самият проблем може да е по-сериозен. Ако това е често явление, посетете лекар. Причината може да бъде свързана с бъбреците, сърдечно-съдовата система и дори хормоналните нарушения. Отокът не е естетически дефект, а индикатор за злоупотреба със солено или люто, нарушения в режима, начина на живот, диетата и здравето. Водете здравословен начин на живот, пийте достатъчно вода и спете поне 8 часа.

Вълшебни средства за лице, които пазите в хладилника си

Народни методи 

Най-лесният начин за премахване на отока от лицето с народни средства е да използвате кубчета лед с отвара от лайка или мента. Пригответе предварително чая, изсипете го във формички и го сложете за една нощ във фризера. Използвайте директно върху зоната под очите.

- Любимите ви маски за лице също могат да се поставят в хладилника и да се използват сутрин. Ще постигнете освежаване и бързо премахване на отока.

- Контрастният душ подобрява кръвообращението, помага за ободряване и перфектно се бори с отока на лицето и тялото.

- Зеленият или черният чай имат подобен ефект. Напоете памучни тампон в сварен и изстуден чай и поставете под очите за 10-15 минути. Може да си направите и кубчета с лед със същата отвара. 

- Свежите краставици идеално овлажняват кожата и премахват подпухналостта. Нарежете няколко кръгчета и поставете върху лицето.

10 златни правила за грижа за кожата на лицето

- Отвара от шипка. Сварете плодовете във вряща вода и оставете за няколко часа. Можете да пиете през целия ден - чудесна алтернатива на кафето или обикновения чай.

- Ако сте плакали дълго време използвайте суров картоф. Зеленчукът съдържа специален ензим, който изсветлява кожата, премахва тъмните кръгове и отоците. Направете компрес от тънки и сурови резени.

Маски за подпухнало лице

- Смесете малко количество пюре от тиква с лъжица мед и нанесете върху лицето на равномерен слой. Измийте след петнадесет минути.

- Смелете една връзка магданоз в блендер, добавете малко вода, за да стане консистенцията по-течна и нанесете върху лицето за петнадесет до двадесет минути.

- Използвайте заквасена сметана и нарязан копър. Смесете и нанесете върху лицето за 15 минути. Ще получите хидратирана и по-светла кожа.

- За премахване на отока върху лицето може да използвате сода и мед. Смесете една чаена лъжичка мед и половин чаена лъжичка сода бикарбонат, разтрийте добре и втрийте в кожата като скраб. Оставете да подейства десет минути, изплакнете внимателно. Не задържайте по-дълго, за да няма усещане за стягане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com