X
 
 

Празнична кухня? Какво още ни трябва?

4670 0
Празнична кухня? Какво още ни трябва?
Снимка: ИКЕА
Наближава Коледа и нямаме търпение да съберем семейството вкъщи. Тематичната декорация на дома е важна, защото допринася за празничното настроение. И не говорим само за лампички по прозорците, украсена коледна елха и гирлянди по стените. Не трябва да забравяме и масата, върху която ще поднесем вкусни ястия на близките си.

Сигурни сме, че имате любими рецепти, които приготвяте с любов, защото ухаят на Коледа. Ние пък ще ви предложим няколко идеи как тази година можете да украсите трапезата.

Покривка и салфетки с код Коледа

"Облечете" масата с покривка в традиционни коледни цветове или пък със закачливи принтове. Съчетайте я с платнени салфетки или пък с хартиени – изборът е ваш, а в ИКЕА има голям избор. Можете да ги сложите директно върху масата или пък в красива поставка за салфетки.

Чинии и чаши с празничен характер

След като сте сготвили вкусни ястия за празника, трябва и да ги поднесете в красиви чинии. Бъдете сигурни, че семейството и гостите ви ще го оценят. Те радват окото и допринасят за коледното настроение. Можете да заложите на един цвят, да комбинирате няколко или пък да се спрете на такива с празнични мотиви.

Разбира се, не забравяйте и чашите, които е хубаво да са съчетани със сервиза за хранене.

Чаша за червено вино 590 мл, HEDERLI, ИКЕА, 2,99 лв

Свещи, свещи...

Няма нещо, което да внася повече уют и топлина, от свещите. Затова не е изненадващо, че в скандинавките домове, а те разбират от създаване на комфорт, винаги присъстват. Коледа е най-семейният празник, затова не пропускайте да сложите свещи и върху масата. Можете да поставите малки чаени в предпочитаните от вас цветове, с тематична форма или пък да заложите на класическите високи свещи.

Неароматизирана блок свещ, 5 броя, VINTER 2018, ИКЕА, 9,99 лв

С аромат на канела и джинджифил

Коледа няма как да мине без сладки. Наближи ли празникът цялата къща започва да ухае на канела и джинджифил... За целта имате нужда от необходимите продукти, формички за сладки и щипка любов.

След като ги изпечете, оставете да изстинат, след което ги приберете в кутия с капак. И бъдете сигурни, че често ще чувате отварянето на капака от малки ръчкички.

Кутия с капак VINTER 2018, ИКЕА, 8,99 лв

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално