Причини, поради които интелигентните хора трудно откриват любовта

1881
Причини, поради които интелигентните хора трудно откриват любовта
Снимка: iStock

Връзките не са най-лесните неща на света. Не просто се опитвате да се справите със собствените си желания и нужди, но и с чужди. Това е нещо страшно и понякога може да бъде трудно. Любовта е много мощно нещо и може да преодолее много ... но как да намерите любовта, ако имате проблеми с намирането на връзка? Умните и интелигентни хора са някои от тези, които се борят да намерят тези неща. Не защото не са идеалният човек или защото имат повече недостатъци. Всеки се сблъсква със собствените си проблеми във връзките и по пътя си за намиране на любов. Ако сте от хората, които са склонни да използват лявата страна на мозъка си вместо дясната и са имали някои проблеми в любовната област, ето някои от причините защо.

1. Вие сте аналитичен

Когато се сблъскате с нова ситуация, черпите информация от минали преживявания, за да определите резултата. Въз основа на този процес всъщност вземате решение както се казва с "отминала давност", вместо да наблюдавате как ситуацията се развива естествено. Поради това е по-трудно да поддържате връзка, защото при всякакви беди се опитвате да се измъкнете.

2. Вие сте резервирани

Тъй като сте толкова аналитичен, за вас е по-трудно да се отворите. Мислите за всички времена, в които сте се отворили пред някого и това е завършило зле ... така че се опитвате да не правите същите грешки. Това ви кара да изглеждате студени и затворени - което не е вашето намерение - но не е това, което хората търсят и в партньора си.

3. Много сте директни

Почти директно в излишък. Казваш каквото мислиш, но за съжаление това може да изглежда грубо. По принцип вероятно сте мил човек ... но някои обстоятелства изискват по-нежен подход, който просто не е начинът, по който да правите нещата в правилна посока.

4. Имате нужда от определени социални признаци

Не получавате намеци, особено когато някой проявява интерес към вас. Не сте виновни, но това ви кара да пропуснете възможност просто защото не сте го осъзнали

5. Следвате главата си вместо сърцето си

Разбираш какво ти казва главата ти и това е нещо, което използваш, откакто си се родил ... но сърцето ти е друга история. Не винаги можете да обясните какво чувства сърцето ви или да разберете какво се опитва да ви каже ... така че е по-лесно просто да го игнорирате.

6. Цените постиженията повече от връзката

Всеки път, когато се справяше добре в училище - или където и да ти се наложи да използваш мозъка си - се чувстваше утвърден. Вие имате контрол над областите от живота си, в които се представяте добре, така че цените това повече от връзките, защото те не могат да бъдат контролирани толкова лесно.

Някои от вас позна ли се е прочетенето?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли кои са седемте изкуства

Кои са първите симптоми на пролетна умора

Мис съвършенство: как да свалим мазнините по корема

Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com