Променете начина си на хранене и ще увеличите шансовете си да забременеете

1092
Променете начина си на хранене и ще увеличите шансовете си да забременеете
Снимка: iStock/Guliver

Бременността е важен етап от живота на всяка една жена. Ето какво трябва да консумирате, за да имате успешна бременност: 

ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ

Цитрусовите плодове са пълни с витамин С, но и с калий, калций и фолат - витамин В, който може да ви помогне да забременеете, като регулирате овулацията и създавате здравословна среда за яйцата . Трябва да се стремите към ежедневен прием на един среден грейпфрут, голям портокал, три клементини или едно киви в допълнение към други плодове.

ЗЕЛЕНИ ЛИСТА

Яденето на тъмнозелени зеленчуци като спанак, зеле и манголд е един от най -добрите начини да приемате основни пренатални вещества като калций, желязо, особено важно при менструация, и фолиева киселина, която също предпазва от вродени дефекти в мозъка и гръбначния стълб които могат да се развият през първите няколко седмици от бременността. Тъй като може да отнеме няколко седмици дори да разберете, че сте бременна, важно е да се заредите с много фолат, докато сте TTC. Повечето жени обаче не получават достатъчно от диетата си, така че Центровете за контрол и превенция на заболяванията препоръчват ежедневен прием на витамин с фолиева киселина (синтетичната версия на фолат), за да се достигне предложената доза от 400 мкг.

КИНОА

Трябва да се стремите поне 50 % от дневния ви прием на зърнени култури да идва от пълнозърнести храни и този безглутенов въглехидрат го прави още една крачка напред като чудесен източник на протеини, фолати и цинк. Плюс това, той е с много фибри, което може да помогне при запек, особено около менструацията. Размяната на протеини от животински произход с растителни, като киноа, увеличава шансовете ви за зачеване, казва експертът по хранене Хилари Райт. Тъй като сложните въглехидрати помагат за стабилизиране на кръвната Ви захар и за регулиране на Вашия цикъл, това улеснява определянето на Вашите пикови плодородни дни.

АВОКАДО

Друг чудесен начин да си набавите дневната доза фолат е чрез авокадо. Зеленият, обелен плод съдържа витамин К, който помага на организма  да абсорбира ефективно хранителните вещества, като същевременно поддържа хормоналния баланс. Също така е с високо съдържание на калий, ключ към регулирането на кръвното налягане. Добре, авокадото не е точно с ниско съдържание на калории, но се състои предимно от мононенаситени мазнини (това е добрият вид), така че едно на ден е добре. Обикновено е най -добре да купувате органични плодове и зеленчуци. Тук дебелата кожа затруднява проникването на пестициди, казва диетологът Ким Рос. Чудесен начин да го изядете: Намажете една трета от авокадо върху многозърнест препечен хляб и поръсете със зехтин, друг известен бустер за плодовитост. Той съдържа висок концентрат на витамин Е, за който е известно, че стабилизира и защитава клетките от окислително увреждане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com