Разкрасяващи продукти от далечното минало, които се използват и до днес

4609
Разкрасяващи продукти от далечното минало, които се използват и до днес
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Когато стане въпрос за бюти процедури и козметика, обикновено всеки показва стремеж към новото, модерното и иновативното. Като че ли се опитваме да намерим продукт, който да може с магическа пръчица да изпъне бръчките, да премахне петната и да ни даде вечна младост. Науката продължава да работи по този въпрос, но докато нещата се случат, добре е да хвърлим поглед към миналото към такива процедури, които са се доказали във времето като ефективни и много полезни. Със сигурност те не са отживелица – напротив, действат страхотно!

Коли от Мъртво море

НИКОГА не допускайте тези козметични грешки, ще съсипете кожата си 

Грижата за кожата и косата и като цяло – външния вид, винаги е била важна, за да сме в най-добрата си форма. Но трябва да сме дос...

От тяхното действие са се възползвали още римляните и гърците в древността, а също и египтяните. Тези соли са много богати на минерални вещества, а това е полезно за кожата. Все пак най-красива е здравата кожа. Ако и вие се доверите на солите, няма да сгрешите, защото съвременната наука е съгласна с това, че те действат благотворно. Не е необходимо да се отправяте на дълги пътувания, за да се подложите на солена разкрасяваща процедура - добавете от солите във ваната си в своя дом. Лесно и приятно е.

Яйце

Още в Древен Китай са открили как да ползват яйцата за разкрасяване. Познавали се неговото свойство да стяга кожата, като същевременно я дарява с ценни, разхубавяващи и подхранващи вещества.

Розова вода

Древните египтянки първи са я използвали. Служила им е за почистване на кожата на лицето, а също и за подмладяваща терапия за цялото тяло. Друго нейно свойство е, че тя стяга порите.

Козметичният подарък винаги е добър избор

Може да изглежда рано, но Коледа наближава скорострелно, което означава, че е време да откриете най-добрите подаръци за близките си хор...

Ледена вода

В миналото са ѝ се доверявали за бързо почистване на лицето. Тя помага и за стягане на кожата. Също така я тонизира и премахва излишния себум. Със сигурност няма да ви навреди, ако изпробвате действието на най-обикновена студена вода върху лицето си.

Мляко

Легендите гласят, че Клеопатра е ползвала мляко, вместо вода в ритуалите си за разкрасяване. Къпала се е в него и благодарение на тази процедура се радвала на изключително красива кожа. Вана с мляко може би е малко прекалено, но пък се предлагат много продукти, на които млякото е една от съставките.

Зелен чай

Тези процедури и тази домашна маска, която и Гала използва, ще изтрият години от лицето ви

Домашните маски за лице са лесен, икономичен и ефективен вариант да решите кожен проблем – акне, неравен тен, дехидратация, липса...

Свикнали сме най-често да го приемаме под формата на напитка. Зеленият чай обаче има сериозен разкрасяващ потенциал. Антиоксидантите в него са с благотворно и подмладяващо действие за кожата. В никакъв случай не е необходимо да се откажете от любимата си напитка, но не пречи да опитате да освежите кожата си, като я обтриете с памучен тампон, напоен в чая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com