Рецепта на 8 века за здраво сърце

12094
Рецепта на 8 века за здраво сърце
Снимка: iStock/ Guliver

Сърдечно-съдовата система е живото поддържащият фактор – висшият етап от еволюционното развитие на живата материя на Земята, тъй като, в комбинация с останалите физиологични системи, осигурява обмяната на веществата като пренася чрез кръвта разтворените в нея хранителни вещества, кислород и отпадните продукти на клетъчния метаболизъм. Правилното функциониране на сърдечно-съдовата система е залог за добро здраве и дълголетие и това е било осъзнато от най-древни времена. Така, още през 13-ия век една неизвестна тогава монахиня, чието име – Хилдегард фон Бинген – днес се споменава с уважение, е предложила и изпробвала една невероятна рецепта за укрепване както на сърцето, така и на целия организъм. Рецептата е била изгубена, но не окончателно, а за цели 8 века – съхранявана в манастира, където е прекарала живота си монахинята. Нейната изумителна ефективност като укрепващо здравето и целебно средство е била потвърдено чрез научни изследвания едва към средата на 20-я век. Убедете се сами – приготвянето й е толкова просто!

Първо, откъсвате 10 на брой стебла с листчетата върху тях от пресен магданоз, но без корените. Второ, поставяте ги в тенджера и ги заливате с 1 л домашно вино (за предпочитане е то да е червено). Трето, добавяте 2 супени лъжици чист винен оцет и разбърквате грижливо. Четвърто, варите на умерен огън сместа в продължение на 10-ина минути. Пето, добавяте 300 г натурален пчелен мед и варите сместа още 4 минути. Шесто, прецеждате получената топла напитка и я преливате в стъклена бутилка, която предварително сте дезинфектирали с 90-градусов спиртен разтвор.

Пиете по 150 г преди сън докато свършите напитката. Ефектът е преди всичко в укрепването на кръвоносните съдове и подобряването на работата на сърдечния мускул. Това се дължи на благотворния за организма ефект на всяка от съставките: 1) Приемането на до 200 г червено домашно вино на ден води до следните по-значими здравословни ефекти: регулира обмяната на веществата и намалява нивото на „лошия“ холестерол; подобрява когнитивните способности и възпира дегенеративните мозъчни заболявания. 2) Магданоз: източник е на широка гама витамини, микроелементи и други незаменими вещества, благодарение на което: снижава риска от рак; намалява болките; регулира функционирането на бъбреците; поддържа зрителните органи в отлично състояние; балансира ендокринната система; сваля високото кръвно налягане. 3) Натуралният мед (когато е без примеси), ако се приема но 1 кг на всеки 2 месеца, проявява силно изразен антивирусен, антибактериален и противогъбичен ефект и повишава значително имунитета. Същевременно, предпазва до 95% от инфаркт. Всички тези ползи на отделните съставки са обединени по един неповторим начин в предложената по-горе напитка. Опитайте и ще видите как здравето ви бързо ще се стабилизира!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com