Революционен генетичен тест изчислява датата на смъртта

9699
Революционен генетичен тест изчислява датата на смъртта
Снимка: Thinkstock

Учени от Лондонския кралски колеж обявиха, че са създали уникален тест, който позволява да се изчисли датата на смъртта.

С кръвен анализ учените са способни да установят биологичната възраст на човека и наличието на предразположеност към онкологични заболявания и деменции. Освен това с незначителна грешка специалистите могат да изчислят продължителността на живота.

Неандерталски гени са свързани с кожни заболявания

В генома на много европейци и азиатци се съдържат 2-4% от генома на неандерталците, но колкото и да е малка тази част, тя влияе на биол...

Според изследователите такава информация може да е полезна както за самия човек, за да промени навреме начина си на живот, така и например за работодателите, които могат да разберат "истинската" възраст на своите служители.

И все пак учените не бързат да прилагат масово генетичното откритие. Преди това е необходимо провеждането на обществени дискусии за етиката на подобен въпрос.

Не за всеки ще бъде полезно да разбере датата на своята смърт. Някои хора могат да изпаднат в депресия или да се опитат да удовлетворят най-безумните си желания, което още по-негативно може да повлияе върху човешкия живот и да го съкрати.

 

Бащините гени доминират над майчините

Човек получава по равно количество гени от двамата си родители, но използва по-активно ДНК-то, унаследено от бащата. Изводът е на учен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com