С тези 5 растения ще поканите щастието и късмета в дома си

31228
С тези 5 растения ще поканите щастието и късмета в дома си
Снимка: Lolame / Pixabay

Според древното учение Фън Шуй има растения, които могат да внесат хармония и щастие в дома. За стабилност в семейството саксиите за цветя обикновено се поставят на югозапад, а за укрепване на финансовото положение – мястото е югоизток. Важно е обаче не само да обърнете внимание на зоната за поставяне на растенията, но и да изберете правилното цвете. Ето кои са най-силните растения, които ще гарантират щастието в дома ви.

Пилеа

Кръглите листа на това цвете наподобяват монети. Затова се счита, че пилеята носи богатство и просперитет на собственика. Растението не изисква определени строги грижи. То има нужда от непряка светлина и редовно поливане.

Всяко цвете излъчва своя енергия в дома ни, внимавайте с червените цветове

Според фън шуй цветята, отглеждани в дома ни, носят разнообразна енергия. Ето и някои представители на флората и каква енергия бих...

Божури

Има схващане, че божурите привличат късмет в кариерата, бизнеса и личния живот. Влиянието на тези цветове зависи от оттенъка на пъпките му. Червените божури разпалват страстта между влюбените, докато белите цветове внасят мир и спокойствие в къщата, твърдят градинари и езотерици.

Цитрусови дървета

Дърво от лимон, портокал или мандарина носи успех и просперитет на своя собственик. Важно е само да запомните, че такива дървета се чувстват най-добре на топло, добре осветено място.

Папрат

Какво не знаем за цветята?

Когато влезем в цветарски магазин, често се губим сред изобилието от цветя. Някои тънкости при покупката им са известни на мнозина - на...

Папратът не е конкретно растение, а сборното наименование на 9000 различни разновидности. Според Фън Шуй, папратът в дома служи като вид филтър, който абсорбира негативната енергия. Много от папратите пречистват въздуха от прах и допълнителни примеси.

Спатифилум

Популярно название на Спатифилума е Женско щастие. Според легендата, ако обградите растението с много внимание и грижа, то ще внесе голяма доза късмет в любовта и семейния живот.

Дали това е така или е просто легенда, никой не може да твърди със сигурност. Сигурно е, обаче, че растенията внасят свежест и спокйствие в дома. Пречистват въздуха и ви пречистват от вредата на стреса. Това е важна предпоставка за различен поглед към околния свят, който води до повече радост и щастие.

Дори водни растения могат да се отглеждат в домашни условия. Сред тях са зюмбюл, кали, водни лилии и циперус. Трябва обаче да запомните, че те изискват определени правила в грижата. Ако тези правила не спазват, много бързо тези цветя ще ви напуснат и е логично, че това ще ви натъжи много и ще ви направи нещастни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com