Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Семена от нар и още 5 необичайни закуски, с които ще отслабнете бързо

02 април 2024, 16:33 часа

Няма да можете да свалите излишни килограми, ако просто гладувате. Много по-ефективно е разумно да избирате храни, които ще ви помогнат да се почувствате сити и няма да пречат на отслабването.

Една от честите причини, поради които човек, който изглежда яде много малко, продължава да наддава, е постоянното похапване. Ако не можете да се откажете от навика си постоянно да похапвате, опитайте да промените тактиката си и да изберете леки и питателни опции за закуски.

Експерт споделя, че идеалната закуска трябва да включва мощна комбинация от протеини, фибри и мазнини, за да поддържа нивата на кръвната захар стабилни, да задоволи глада, да ви държи сити до следващото ви хранене и, разбира се, да бъде вкусна.

Ето няколко варианта за алтернативни храни, които ще ви помогнат успешно да свалите излишните килограми без пост и строги ограничения.

Диетолозите препоръчват тези 13 закуски с високо съдържание на фибри, които ще ви държат енергични през целия ден

Пресни круши и тиквени семки

Опитайте пресни резени круши и тиквени семки. Тази опция за закуска е лесна да се носи на работа. Тя осигурява перфектната комбинация от фибри, мазнини и протеини. Така ще се поглезите с десерт и няма да качите излишни килограми.

Твърдо сварени яйца, авокадо и крекери

Яйцата са универсален, много здравословен и все още сравнително достъпен продукт. Вареното яйце е богато на протеини, които са толкова необходими за хората, които водят до отслабване и за всички, които искат да изградят мускулна маса.

За да добавите фибри към храната си, вземете крекери за по-задоволителна закуска. А авокадото ще ви даде много здравословни мазнини.

Фъстъчено масло и пълнозърнест хляб

Фъстъченото масло е с високо съдържание на протеини и мазнини. В идеалния случай изберете опции без добавена захар.

Пълнозърнестият хляб съдържа много диетични фибри, което осигурява добро храносмилане. Без достатъчно фибри във вашата диета, загубата на излишни килограми ще бъде много трудна.

Лекар: Тази полезна закуска води до напълняване

Крекери и сирене

Много хора демонизират сиренето и го смятат за неподходящ продукт за отслабване. Въпреки това, балансираната диета определено не предполага забрани и разделяне на храната на „лоша“ и „добра“. Така че в умерени количества сиренето е много добро: то ще осигури протеини и мазнини и ще осигури дълготрайно усещане за ситост.

Пълнозърнестите крекери са идеалното допълнение към сиренето. Що се отнася до порциите, експертите съветват да се съсредоточите основно върху чувството си за глад и общото съдържание на калории в диетата.

Слънчогледови семки и нар

Ако обичате да ядете слънчогледови семки, опитайте се да не забравяте: това също е храна, която има собствено съдържание на калории. Ако обаче ги обичате много, няма причина да си отказвате удоволствието. Към тях добавете малко зърна от нар. Тази необичайна вкусова комбинация ще ви зареди с витамини, фибри, протеини и здравословни мазнини.

Черен шоколад и малина

Не е нужно да се отказвате от шоколада, докато отслабвате. Тъмният шоколад съдържа мононенаситени мазнини, които ще ви държат бодри и сити, докато не ядете пълноценно.

А за да получите доза диетични фибри, добавете няколко малини към блокче черен шоколад.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес