Сигнал срещу "Уикипедия" в българската прокуратура

51467
Снимки:

Сигнал до прокуратурата срещу „Уикипедия” е изпратен от български гражданин. Причината – изтриване на текстове относно произхода на прабългарите.

Според Павел Стайков, който е подал сигнала, вчера (3 юли) той е опитал да добави текст в страницата за историята на рода Дуло в „Уикипедия”, който, по думите му, е подкрепен с множество цитати на български и чужди учени. „За мое изумление моят опит да допринеса в Уикипедия (като потребител 93.152.143.113 ) беше незабавно изтриван и след по малко от час бях блокиран от администратор с име Vodnokon4e без никакво обяснение”, обяснява Стайков. Той твърди, че добавените от него промени оборват тюркската теория за произхода на прабългарите и се съмнява, че това не се харесва на определени администратори на „Уикипедия”. Нима енциклопедията подкрепя турското виждане за произхода ни, пита Стайков.

Акад. Гълъбов: Българите не са славяни по ген

Древните българи не са били просто една ордичка, не са конен народ, те са създали просото и лимеца, знаели са да тъкат килими, владеели...

Споровете за произхода на прабългарите текат от дълго време. Пред Actualno.com Павел Серафимов, който поддържа най-големия блог в защита на автохтонната теория за произхода ни, коментира другата гледна точка за българската нация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com