Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След тези 7 комплимента всяко свястно момиче ще си тръгне

19 май 2024, 18:38 часа

Много мъже правят комплименти на момиче, без наистина да се замислят за тяхното значение и контекст. В резултат, често се оказва, че уж сте казали много хубави неща, но дамата се е обидила. Какви фрази е най-добре да не казвате, когато флиртувате?

1. „Имаш толкова заоблени извивки“

Този привидно красив комплимент обикновено се казва на момиче, когато искат да я похвалят за уголемените й гърди или стегнати задни части. Но събеседникът възприема фразата по различен начин. Първите мисли ще бъдат, че е качила килограми и вие не само сте забелязали това, но и сте решили да го подчертаете!

2. „Подхожда ви да се усмихвате“

Дамата ще възприеме фразата в следния контекст: „Усмивката ми отива, а какво да кажем за всичко останало, грозно ли се смея или криво ходя?“

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

3. „Ти си толкова красива на снимките“ / „Ти си по-красива в живота, отколкото на снимката“

Такъв необмислен комплимент към жена като „ти си толкова красива на снимките“ е съсипал повече от хиляда срещи. Трябва да забравите за тази фраза завинаги, тъй като тя се възприема от дамата така, сякаш в реалния живот, за разлика от социалните мрежи, тя е грозна.

4. „Тази рокля стои идеално на фигурата ви.“

В красив, на пръв поглед, комплимент към момиче има ненужни думи, които ще развалят настроението на дамата - „подхожда на вашата фигура “. Една жена определено ще им обърне внимание и ще си помисли, че има жалко телосложение, за което е трудно да избере правилното нещо. Особено опасно е да се казва такава фраза на дами, които се притесняват от излишни килограми.

5. „Ти си добър готвач, точно като майка си.“

Сравняването на жена с майка ѝ не е най-добрият комплимент за едно момиче. Дамата, разбира се, ще се зарадва, че сте оценили нейните кулинарни умения, но не всеки е готов да се опита да надмине майка си. Освен това, казвайки такива думи, вие ще покажете кой е на първо място за вас.

100 комплимента, които ще накарат хората да се усмихнат

6. „Дори не предполагах, че жените могат да шофират / разбират политиката / икономиката толкова добре“

Не трябва да има нито една нотка на сексизъм в комплимент към жена. Всяка дама ще се обиди, като се сравни с мъж, дори и да я хвалите. В този случай няма да е възможно да се изгради силна връзка.

7. „Ти си толкова умна и си свършила страхотна работа, но можеше да се справиш и по-добре.“

Когато една дама постигне успех в нещо, мъжете често я хвалят неправилно. В идеалния случай такава фраза трябва да звучи като „ти си толкова умна, гордея се с теб“. Мнозина обаче не спират дотук, добавят думата „но“ и казват защо жената всъщност не се е справила със задачата, както може. Парадоксално, но дамата най-често си спомня последната част от фразата, показвайки нейните недостатъци.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес