Сляпото мопсче, което помага на малтретирани деца

67527
Сляпото мопсче, което помага на малтретирани деца

Ксандер е малък сляп мопс. Той има специална дарба, с която помага на малтретирани деца.

Кучето живее в Орегон. Загубило е и двете си очи при инцидент и изоставен в приют. Миналият януари обаче бил осиновен от Родни, който на момента видял, че това е едно невероятно животно.

Ксандер има изумителен характер и хората от приюта казали на новия му собственик, че мъникът може да помага на хора с проблеми и буквално би могъл да провежда терапии.

Родни и съпругата му Марси вече имали 7 други мопсчета и не били сигурни, че ще могат да се грижат и за това, но се влюбили в него на момента.

Не след дълго Ксандер получил сертификат за куче терапевт. Той има много специална и деликатна работа – да посещава и утешава деца, които са пострадали от насилие.

Когато графикът му не е много натоварен с малчуганите, посещава и възрастни хора. А когато играе с другите кучета, изобщо не се забелязва, че не вижда.

Кучето ви знае за вас повече, отколкото си мислите

Екип изследователи от Финландия за първи път демонстрира, че разпознаването на лица при кучетата с нищо не се отличава от човешкото. В ...

Кучето с добро сърце обича всички. Той е бил сред тълпа от 30 деца, но по никакъв начин не се е чувствал уплашен или застрашен.

Би било страхотно да не се налагаше Ксандер да работи, но стопанинът му заявява, че докато има деца, които страдат, терапевтът винаги ще е насреща.

Хъски не иска колибата си, научи се да казва "не"

Хъски предпочита домашния уют пред кучешката си колиба. 11-месечният Блейз толкова обича да стои у дома на топло, че когато собственик...

Кучето предпазва децата от астма

Детският риск за развитие на астма намалява, ако в ранна детска възраст детето расте с куче наоколо. Причината за това са чревните микр...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Колко време трябва, за да втаса козунака?
Колко време трябва, за да втаса козунака?

Тестото за козунаци обикновено втасва три пъти и се меси дълго, внимателно и съсредоточено. Оставете тестото на топло място за 1,5-2 часа да втасва. Температура...