Собственикът на CBS и MTV спаси двете телевизии от лапите на любовницата си

1085
Собственикът на CBS и MTV спаси двете телевизии от лапите на любовницата си
Снимка: Getty Images/Guliver

Върховният съд на окръг Лос Анджелис, Калифорния, призна за дееспособен почетния председател на тв компанията CBS и медийната корпорация Viacom, в която влизат MTV и "Никелодеон" Съмнър Редстоун. Така съдът отхвърли иск на бившата любовница на магната Мануела Херцер.

Делото предизвика широк обществен отзвук, тъй като потенциално засягаше съдбата на контролния пакет акции на Редстоун в CBS и Viacom. Съдията взе решението си, след като изслуша видеозапис с изявление под клетва на самия 92-годишен милиардер. В него той обяснява, че той не се доверява на Мануела Херцер и иска тя да напусне изцяло живота му. В случай на нужда, той посочва дъщеря си като човек, който ще се грижи за него и неговите интереси.

Майли Сайръс пуши трева и танцува с джудже на наградите на MTV

Кейти Пери спечели отличието за най-добра певица на тазгодишните Европейски музикални награди на MTV, обявени снощи в Амстердам, предад...

Бившата любовница на Редстоун се опитваше да получи психиатрично освидетелстване на милиардера като невменяем. През октомври миналата година, Редсоун я отстрани от ръководството на лекарския екип, който се грижи за неговото здраве, припомня БГНЕС.

52-годишната жена заведе дело, за да възвърне предишната си позиция. Тя обвини дъщерята на милиардера и неговата медицинска сестра в заговор, за да я лишат от правото да участва на наследството му и поиска обезщетение за потенциални загуби в размер на 100 милиона долара. Съмнър Редстоун е собственик на компанията National Amusements, която е основен акционер на CBS и Viacom, чиято стойност се оценява на около 42 млрд. долара. През февруари той запазва поста почетен председател на борда на директорите на двете компании, а новият ръководител на двете структури стана Филип Дауман. Той е назначен за председател и главен изпълнителен директор на конгломерата през септември 2006 г. и е бил член на съвета на директорите от 1987 г. насам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com