Средства за красота, помагащи при мазна кожа

5002
Средства за красота, помагащи при мазна кожа
Снимка: iStock/Guliver

Мазната кожа има голяма нужда от хидратация, но е особено важно да подберем добре крема, за да не създаваме повече себум, да запушваме порите или да ни кара да сме с лъщяща кожа.

Мазната кожа е страдаща кожа. Тези, които имат този проблем, го знаят добре. Блясък, пъпки или разширени пори са някои от характеристиките му. Въпреки че не всичко по отношение на този проблем е лошо, защото мазната кожа предотвратява появата на бръчки и прави тена да изглежда по-свеж за по-дълго време.

Тънкостите при употребата на шийт маски, които ще накарат кожата ви да сияе

Шийт маските придобиват все по-голяма популярност и вече присъстват в рутината за грижа на кожата не само на азиатките, но и на все пов...

Често срещана грешка, която се прави при мазна кожа, е да се мисли, че тя не се нуждае от хидратация, че маслото, което генерира тя само по себе си, е достатъчно или че овлажняването й създава повече омазняване, акне или блясък върху кожата. Запомнете – всичко това са погрешни схващания. Въпреки естественото си омазняване, както всеки тип кожа, мазният тен се нуждае от хидратация. Всъщност, ако не я хидратирате, мазната кожа ще създаде повече себум и ще влоши ситуацията.

Необходима рутина за мазна кожа се състои от почистване на лицето – на което трябва да обърнете внимание – сутрин и вечер, след което нанесете съответната козметика. Разбира се, кремът трябва да бъде адаптиран към всеки тип кожа. Необходимо е да проверите дали не включва в състава си масла, комедогенни агенти или други компоненти, които могат да навредят на така или иначе мазната кожа на лицето.

Добрият овлажняващ и подхранващ крем има висока концентрация на хидролизиран колаген, а целта му е да предложи страхотна хидратация с пълно действие против стареене. Във състава му можем да открием екстракт от гроздови семки, екстракт от асаи и екстракт от розмарин, мощни антиоксиданти; в допълнение към стволови клетки от ябълка, с изненадващи свойства против стареене, и слънчогледово масло. Добрият крем за мазна кожа трябва да бъде с лека и супер абсорбираща текстура и най-важното от всичко, което трябва да търсите, е да е без дразнители и с възможно най-малко консерванти.

Отворени пори, блясък, черни точки и пъпки. Звучат ли ви познати тези проблеми? Означават, че кожата ви е мазна, нещо обичайно, особено в юношеството и младостта. Въпреки че кожата има тенденция да изсъхва с възрастта, има хора, които поддържат това състояние и в зряла възраст. И предвид това, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да потърсите подходящи кремове за мазна кожа, които помагат за матирането ѝ, контролират себума и показват по-красив тен.

Как да подържаме кожата си млада, без да хвърляме луди пари за козметика

Пазарът е пренаситен с изключително много подмладяващи продукти, които в повечето случаи са не само скъпи, но и съдържат химикали можещ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Променя ли се нуждата от сън с напредване на възрастта?

Тези видове брашно са едни от най-здравословните

Има защо тези банани да са най-полезни за здравето

Внимавайте - тези зеленчуци имат много нитрати

Това са напитките, които бавно убиват тялото ни

За какво да използваме мокрите кърпички в ежедневието?

Как се пише: обръщение или обращение?

Една лъжица зехтин дневно намалява риска от деменция

Кафеавтоматът – специалистът в приготвянето на неустоимо кафе

7 знака, че тя е влюбена в теб

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com