Стартира сезонът на карнавалите

4570
Стартира сезонът на карнавалите
Венеция и Рио се впускат в ритъма на забавлението

Стартира сезонът на карнавалите.

Сотици жители на Рио де Жанейро и гости на града се включиха в процесиите на първия за сезона карнавал. До основния, най-големия карнавал в света остават две седмици, но това не пречи на купонджиите да танцуват до премала на прочутия плаж Ипанема.

Уличното шествие носи името Банда де Ипанема, тъй като музикална група, любима на хомосексуалистите и травеститите в Рио, се грижи за доброто настроение на празнуващите със самба и латино песни и инструментални пиеси.

"Карнавалът представлява най-истинският вид демокрация, в който всеки е равен с другия. Можеш да бъдеш такъв, какъвто ти се иска, по което и да е време. Но ти трябват и пари" - Жужу Маравиля, кралица на травеститите.

В Рио има 300 самба трупи, т.нар. блокос, като голяма част от тях съществуват още от началото на ХХ век. Техният голям успех през последните години ги превръща често в жертви на многолюдните тълпи, в които в танцувалния си устрем чупят музикални инструменти и оборудване на трупите.

Днес стартира и едно от най-колоритните събития в цяла Италия - карнавалът във Венеция. Събитието продължава повече от две седмици и привлича всяка години хиляди туристи от Италия и от чужбина.

Карнавалните шествия тръгнаха от площада „Сан Марко".

Тази година карнавалът преминава под мотото „Животът е театър". През следващите дни всички площади, улици, канали и мостове на Венеция ще се превърнат в истински театрални сцени, на които ще се разиграят зрелищни представления.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com