Стотици "падащи звезди" ще озарят нощното небе утре

56100
Стотици "падащи звезди" ще озарят нощното небе утре

От утре до 25 май ще можем да се насладим на метеоритен поток, който носи интересното име Камелопардалиди и ще премине покрай Земята в целия си блясък.

Най-много от метеоритния дъжд ще можем да видим в събота и неделя. Според учените в този период ще можем да наблюдаваме до 200 падащи звезди на час, което при ясно време би открило приказна гледка пред нас.

Диамантените планети се оказаха разпространено явление

Богатите на въглерод планети може да се окажат много по-разпространено явление, отколкото се смяташе по-рано. За това свидетелстват рез...



Камелопардалидите са част от опашката на кометата 209P/Lineаr, която преди около 200 години е преминавала край орбитата на въртене на Земята около Слънцето. Метеорните тела навлизат в атмосферата на Земята и изгарят, без остатъци от тях да достигнат до повърхността, образувайки красивото явление, което ние обичаме да наричаме "падащи звезди".



Ако човек иска да се наслади на пълната красота на явлението, трябва да излезе извън града, където нощните светлини на града няма да осветяват небето. След това ни остава само да се насладим на гледката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 1 май
Стихотворение за 1 май

"Първи май" Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре, и туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката...