Съвети от 50-те за перфектни домакини, които важат и до днес

1914
Съвети от 50-те за перфектни домакини, които важат и до днес
Снимка: World Class Cocktail Month

Искате ли да сте най-добрият домакин в града? Тези съвети от домакини от 50-те години на миналия век ще ви научат как да бъдете добър домакин и да организирате партита, може би дори парти от 50-те години, на които всеки ще иска да отиде. Забавлението се промени толкова много през последните няколко десетилетия. Стана много по-малко формално и изглежда, че все повече ходим на места, за да прекарваме време с другите, вместо да сме домакини в собствените си домове. Харесваме много по-спокойни забавления, но също така забравяме как да се забавляваме в по-официална обстановка. Дори ако това не е нещо, което искате да правите редовно, може да е забавно да организирате по-официална вечеря или коктейл от време на време, така че е хубаво да знаете кой да бъде домакин.

Когато става въпрос за организиране на партита, малцина са по-добри в това от домакинята от 50-те години на миналия век. Мога да прекарам часове в разглеждане на коктейлни рокли от 50-те години. И това беше десетилетието за коктейли, което е сигурно. Дори и да нямате желание да организирате коктейл или вечеря или дори по-обикновено парти, забавно е да научите как домакините от 50-те години са го правили. Тези съвети как да бъдете добра домакиня идват от различни списания и книги от 50-те години на миналия век. Това са същите съвети, които жените от 50-те години бяха чели.

5 зодии, които са експерти в организирането на партита

ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЕ ЗА ТИПА НА ПАРТИТО

Има толкова много възможности за партито, което можете да организирате. Всеки от тях има потенциал за забавление. Има официални и неофициални партита, на закрито или на открито, може би дори парти от 50-те години. Някои се движат свободно отвътре и отвън. Партито може също да включва пълно хранене, повече лека храна като сутрешно кафе или следобеден чай, или може изобщо да не се сервира храна. Можете също така да сервирате просто десерт или леки освежителни напитки. Партитата могат да почетат някого като парти за рожден ден, нов дом или посрещане на някого в квартала. И не забравяйте празничните партита! Или може би партито е просто за приятели, за да се съберат и да се забавляват. Не всяко парти е за всеки. Ако имате ограничено пространство за хранене, пълноценното хранене може да не е добра идея. Ако задният ви двор е малък, тогава партито на открито може да е извън списъка. Първата стъпка е да разберете какви видове партита ще работят добре за вас и вашия дом и след това на какво смятате, че ще се наслади вашият гост.

ИЗГОТВЯНЕ НА СПИСЪКА С ГОСТИ

Преди дори да можете да изпратите поканите си, имате нужда от подходящ списък с гости. Решаването кой да влезе в списъка може да бъде предизвикателство само по себе си. Искате да имате добре балансиран списък с гости. Не избирайте само хора, които се познават. По-вълнуващо е, когато хората могат да се насладят на срещата с нови хора. Никога не знаете, че вашето парти може да предизвика нова романтика! Също така се уверете, че не каните само интроверти или само екстроверти. Добрият баланс между двете води до по-добро парти.

СМЯХ: Ето как се държат различните ЗОДИИ на офисно парти

ПОКАНИ НА ГОСТИ

Начинът, по който каните гостите си, трябва да им даде представа за вида на партито, което организирате. Ако това е много важен повод, като булчинско тържество или рожден ден, това трябва да бъде изяснено и тези покани винаги трябва да бъдат написани, а не по телефона. Писмените покани винаги са с добър вкус, но не винаги са необходими за по-малко официални партита. Ако ще каните гостите си по телефона, обажданията трябва да се направят десет-две седмици преди партито. Не забравяйте да уведомите гостите си какъв вид парти ще бъде. Дори ако поканата ви е случайна, не забравяйте да уточните часа и датата. Неяснотата може да доведе до объркване и ранни гости.

СЪЗДАВАНЕ НА ПРАВИЛНАТА АТМОСФЕРА

Задължение на домакина е да създаде добро парти настроение и да го поддържа. Това може да бъде предизвикателство, защото хората толкова често пристигат на партита, увити в собствените си проблеми. Партито не трябва да е изискано, основните компоненти са обстановка и осветление. Уверете се, че ще имате достатъчно места за сядане на хората. За случайно парти можете дори да хвърлите няколко възглавници на килима за допълнително сядане. Не искате и силно директно осветление, опитайте лампи или дори по-добре - огнище или свещи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com