Съвети за овладяване на гнева и начини да запазите спокойствие

9120
Съвети за овладяване на гнева и начини да запазите спокойствие

Дори и най-спокойният и сдържан човек може да изпита пристъпи на гняв. Това е емоция, която възниква в моменти на отчаяние и понякога дори ви подтиква да намерите решения на трудни проблеми. Ако, обаче, вашият гняв еволюира в агресия и зачести, е време да прибегнете до начини да го контролирате и управлявате. Ето няколко съвета, с които можете да запазите спокойствие, дори когато се чувствате бесни.

1.       Дишайте

Когато всички сте извън нерви и сте обзети от гневни емоции, поемете си въздух. Поемането дълбоко на въздух ви помага да отпуснете мускулите си и да успокоите нервите си. 

2.       Разходете се

Ходенето пеша може да ви помогне да управлявате гнева си. То  не само отпуска всичките ви мускули, но и ви помага да се успокоите. Освен това, ви дава време да премислите процеса и да се примирите.

3.       Успокойте се с думи

Ето как се държат различните зодии, когато са ядосани (част 2)

Без значение колко сте спокойни, от време на време всички се ядосваме и понякога този гняв излиза извън контрол. Може да сте от типа хо...

Когато умът ви е затрупан с тревожни мисли и нищо не можете да направите, има шанс да се ядосате много. По време на такива моменти можете да търсите утеха с думи. Думи или фрази като „Отпусни се“, „Спокойно“ и „Ще се оправиш“ са добри примери.

4.       Слушайте музика

Един от начините да се успокоите е чрез музиката. Успокояващите мелодии и утешителните текстове могат да ви помогнат да се отпуснете и да намерите утеха.

5.       Разтегнете мускулите си

Гневът може да стегне мускулите ви и да предизвика изблиците ви. Въпреки това, направете няколко упражнения за разтягане и релаксиране на ставите, за да изправите напрегнатите мускулни групи.

Как различните зодии показват гнева си?

Всеки човек се ядосва, но е интересно да видим как всеки човек реагира когато е ядосан. В тази статия ще видим как различните зодии пок...

6.       Прекарайте малко време сам

Ако сте се скарали с някого или сте се обадили, важно е да отделите малко време, за да останете сами. Плъзнете се в тиха стая и избягвайте хората наоколо. Това ще ви даде спокойствието, от което се нуждаете, и време да премислите всичко.

7.       Запишете го

Когато сте ядосани или гневни от нечие действие, винаги можете да го напишете. Записването на вашите чувства и емоции отнема част от психическото бреме и стрес. Това е алтернатива за бягство и процесът може да ви успокои.

8.       Говорете с доверен приятел

Нощно събуждане: Какво означава според часа, в който се будите

Случвало ли ви се е да се сблъскате със ситуация, при която се събуждате всяка вечер по едно и също време без видима причина? Оказва се...

По същия начин, ако имате доверен приятел, винаги можете да изразите непосредствените си чувства към тях. Споделянето и разговорът с някого за това как се чувствате винаги е полезен начин да излеете гнева си.

9.       Тренирайте ума си да вижда положителната страна

Всяка монета има две страни. Въпреки това, макар да сте ядосани на нещо, може да има и друг разказ за това. Недоразумението винаги може да доведе до голяма агресия. Затова не стигайте до незабавно заключение. Вместо това обсъдете и изчистете въздуха.

10.   Бъдете съпричастни

Няма по-добър начин да запазите спокойствие от това да бъдете съпричастни към човека. Докато той или тя може да ви е разочаровал до невъобразими нива, като се поставите на тяхно място, можете да достигнете до общ извод.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com