Тайни за красота на момичетата от цял свят: 7 топ тенденции от различни страни

774
Тайни за красота на момичетата от цял свят: 7 топ тенденции от различни страни
Снимка: iStock

Всяка страна има свои собствени тенденции в областта на красотата, които, макар понякога да претърпяват известни промени под влиянието на новите тенденции, но като цяло остават верни на вече установените предпочитания. Често гримът е визитна картичка на жената от една или друга националност.

Така се получава, че никога няма да разпознаем арменка като почитателка на голото тяло, а притежателката на порцеланова кожа едва ли ще бъде взета за родом от Индия. Нека заедно разберем какви са разликите в грима в различните страни по света.

Франция

Французойките са основните почитателки на естествения грим. Често те дори могат да затворят очи в тон и да излязат само с малко спирала за мигли. Но няма как да не кажем за особената любов на тези момичета към червилата. В козметичната чантичка на всяка от тях вероятно се крият немалко екземпляри от ярки червила с цвят на горски плодове, които те неизменно нанасят върху устните с помощта на възглавничките на пръстите, създавайки с тази техника ефекта на целунати устни.

Сред другите любими козметични средства на французойките можем да споменем очната линия, с помощта на която те създават тънки ясни линии по клепачите или преливащи се стрелки.

Любопитни факти и критерии за женската красота

Мексико

Перфектно изравнен тен на кожата, блестящ хайлайтър, прасковенорозов руж, мигли като на кукла и плътни устни, които са придадени с правилните щрихи молив, червило и гланц - това е стандартният мексикански грим. Изглежда, че тези момичета отделят време, за да станат рано и да се гримират. Ваканционният им грим на практика е същият като ежедневния, така че не бива да се изненадвате, ако видите същата красота на вечерен коктейл или във фитнес залата.

Обединени арабски емирства

Силно пигментираните продукти са нещо, на което жителите на ОАЕ никога не изневеряват. По всяко време на деня или нощта, независимо от температурата зад прозореца, тези момичета ще дефилират с неизменни стрелки, блестящи ябълки на бузите, перфектни широки вежди и черти на лицето, подчертани с помощта на компетентно контуриране. Между другото, в последното те са почти ненадминати. Майсторството им в боравенето с четки, сухи, течни и кремообразни продукти за равномерен тон изглежда е в кръвта им.

Индия

Индийският грим е трудно да бъде сбъркан с друг. Гримът на индийките хармонично съчетава акцентите върху очите (плътни стрелки и сенки, нанесени от долната част на клепача до началото на веждата) и устните, нарисувани като по шаблон. Те обичат ясните линии, които позволяват да се направят някои черти на лицето по-изразителни.

Южна Корея

Корейските жени предпочитат да останат възможно най-естествени. В козметичното си сандъче те пазят леки BB и CC кремове, очни линии и оцветители, като заместват не само всички останали пигменти за устни, но и ружове и дори сенки. Основната им цел е порцеланова кожа, без прекомерен блясък и понякога дори неестествено бял цвят. Понякога тези момичета отдават предпочитание и на сухите меки розови сенки с хладен нюанс. Те внимателно ги разнасят върху клепачите, като правят очите визуално по-големи.

7 неща, които правят жената красива

Скандинавски страни

Вероятно много от нас са чували, че скандинавските жени могат да си позволят да излязат от къщи без грим. Те са винаги бледи и възможно най-естествени. Но всичко това е просто една измислица, която няма почти нищо общо с действителността. Шведките, норвежките и финландките просто компетентно спазват баланса в грима, който им позволява да подчертаят красивите черти на лицето си.

Добре поддържани вежди, само леко оцветени с молив и фиксирани с гел, подхранени устни с постоянен слой овлажняващ балсам, сияйна кожа, създадена благодарение на редовните грижи, които са задължителни при северния климат, както и неясен пигмент на клепачите, който е съобразен с цвета на очите и се носи с лек воал. Всички тези елементи създават естествен вид, който след това се възприема и от много туристки.

Армения

Колкото повече слоеве, акценти и ярки пигменти, толкова по-добре! Изглежда, че това е мотото на всички арменски момичета. Арменският грим донякъде прилича на този, който жителите на ОАЕ не променят, но все пак има и някои разлики. Например, арменските момичета подчертават устните си, като редуват моливи в различни цветове. Най-често те приличат на спретнат градиент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com