Тайните на джебчиите, с които трябва да сте нащрек

1628
Тайните на джебчиите, с които трябва да сте нащрек
Снимка: iStock

Работим в групи

Противно на образа на самотния хитрец, който сте измислили в ума си, джебчиите често се обединяват в големи групи, за да следват жертвите си. Докато жертвата е разсеяна, техният съучастник ще се възползва от възможността да грабне предмети от неохраняеми джобове или чанти, като понякога стига дотам, че разрязва материала на чантите, за да получи достъп до съдържанието. Ако непознат все пак се приближи до вас на улицата, огледайте се за потенциален съучастник, за да определите дали непознатият е добронамерен или има скрити планове.

Използвайте само ТЕЗИ обществени тоалетни

Обичаме районите с висок трафик

Помислете за транспортни центрове, оживени улици и всяко друго място, където очаквате да имате ограничено лично пространство. На тези места джебчиите знаят, че хората очакват известно ниво на контакт с непознати и затова е по-малко вероятно хората да забележат леки удари или блъскане. Освен това движението на жертвите е предвидимо. Престъпникът може да синхронизира движенията си с ритъма на жертвата.

Как да предпазим дома си от крадци

  Как да предпазим дома си от крадци Кражбите зачестяват всяка година, което прави инсталирането на алармени системи за сигурнос...

Възползваме се, когато изглеждате най-разсеяни

Друга причина, поради която джебчиите търсят жертви в райони с висок трафик е, че това обикновено са зони на преход. Ако слезете от влак в град, който никога досега не сте посещавали, ще ви трябва време, за да се приспособите към заобикалящата ви среда. Тогава удрят джебчии. Хората са най-дезориентирани, когато преминават от една среда в друга. Екстремният пример е излизането от киносалон в средата на лятото, където преминавате от слаба светлина и силен звук към ярко слънце. Действията на джебчия не е задължително да се разглеждат като необичайни, тъй като умът не е установил какво е нормално.

Не мислете, че сте в безопасност в обществения транспорт

Може да е лесно да свалите бдителността си в автобуса или метрото – поне не сте на улицата, нали? Може да си мислите, че човекът до вас се е блъснал във вас заради тълпата, но той може да се опитва да бръкне в джоба ви. Дръжте портмонето или портфейла си пред тялото си преден джоб или да виси на корема, а не на гърба и дръжте ръцете си здраво върху отвора, за да можете да усетите всичко, което се опитва да влезе вътре.

Направете радиатора си по-ефективен БЕЗ пари само с алуминиево фолио

Не бъдете прекалено предпазливи

"Тайните места" в дома ни, които крадците проверят първо!

Хората имат много причини, поради които не използват банката и вместо това крият пари вкъщи. Вие ли сте от тези, които държат спешни сп...

Вече знаете, че гледането с разсеяност и носенето на ценности са неща, които трябва да избягвате, но дали предпазливостта не ви пречи на първо място да бъдете обект на джебчии? Донякъде противоинтуитивно, пътниците също могат да се направят по-уязвими, като очевидно проявяват прекалено голяма защита към ценностите си. Като постоянно потупвате джобовете си, за да проверявате портфейла си, вие сигнализирате на много внимателни джебчии, че джобът съдържа нещо ценно.

Ще се възползваме от добрите хора

Джебчиите се възползват от факта, че хората често са готови да помогнат на другите и те ще използват това в своя полза. Например, един джебчия, работещ в екип, ще изпусне нещо, което ще предложите да вземете, докато вторият джебчия използва разсейването като възможност да открадне вещите ви.

Не пътувайте с неща, които можем да вземем

В действителност единственият начин да гарантирате, че вашите неща няма да бъдат откраднати, е да не ги носите със себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com