Тези 5 неща, свързани с кожата, не можете да контролирате

1979
Тези 5 неща, свързани с кожата, не можете да контролирате
Снимка: iStock/Guliver

Като хора, ние често придаваме голямо значение на неща, които не са под наш контрол.

Следователно е изключително важно да го осъзнаете и да се опитате да не се чувствате отчаяни за неща, за които всъщност не можете да направите нищо. Такива са:

6 съвета за грижа за кожата през зимата

Да преминем към зимата значи доста повече от изваждането на плътните дрехи. Рутинната грижа за кожата също трябва да се промени. Премин...

1.       Предменструални пъпки

Появата на обрив преди началото на менструацията всеки месец не е случайно. Точно както подуването на корема и колебанията в настроението, обривите или акнето са нормално явление по време на ПМС, успокояват дерматолозите. Това се дължи на спад на нивата на естроген и прогестерон точно преди менструацията и относително повишаване на нивата на тестостерон. Нормално е да се появят 1-2 пъпки 5-7 дни преди менструацията, които трябва да започнат да се успокояват, след като започне цикъла. Но ако акнето ви е постоянно, кистично и болезнено, тогава трябва да се консултирате с дерматолог.

2.       Дължина на косата

Често ли се притеснявате за дължината на косата си ? Може би е полезно да знаете, че дължината на косата е „напълно контролирана от дължината на анагенната (растежна) фаза на космения ви фоликул. Продължителността на този период се определя най-вече от генетиката. Анагенната фаза за косата на скалпа варира средно от две години до цели седем години. Индивид, чиято анагенна фаза е пет години, ще може да сер радва на по-дълга коса от този, чиято анагенна фаза е само две години.

3.       Пори на кожата

Премахнете старческите петна с малко оцет

Старческите петна обикновено се появяват, след като преминете 40-годишна възраст. Все пак това не е непристъпно правило. Случва се и в ...

Порите на кожата са причина за безпокойство за мнозина, но знаете ли какво представляват те? Това са малки отвори на мастни жлези по кожата. Те са естествена и съществена част от нашата кожа. Обикновено са по-забележими при хора с мазна кожа и се увеличават с напредване на възрастта. Не можем и не искаме да се отървем напълно от тях. Но да, с подходящ режим на грижа за кожата можем да намалим тяхната видимост.

4.       Умерен косопад; 100 косъма на ден

Опадването на косата е естествена част от цикъла на растежа ѝ. Косата расте и умира в четири фази: анаген (фаза на растеж), катаген (преходна фаза), телоген (фаза на покой) и екзоген (фаза на опадане на косата). И след като косата завърши цикъла си, тя ще падне, така че е естествено да губите 100-150 косъма дневно.

5.       Естествен цвят на кожата

Докато кремовете и изсветляващите продукти бяха на мода преди няколко години, оттогава нещата много се промениха. Всеки човек се ражда с уникален цвят на кожата и трябва да се стреми да се грижи за него по възможно най-здравословен начин. Има разлика между равномерен тен на кожата и избелване, стремете се към първото, а не към второто. Всеки цвят на кожата е уникален и екзотичен, гордейте се с него.

Знаете ли какви са ползите от грима за кожата?

Всяка една жена се грижи ежедневно за кожата си – било то с почистване, нанасяне на хидратиращ крем и ако ще се гримира, прави го...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com