Топ 10 страни с най-висока продължителност на живота

11771
Топ 10 страни с най-висока продължителност на живота
Снимка: Jason Goh / Pixabay

Знаете ли коя държава има най-висока продължителност на живота? Е, продължителността на живота в повечето страни се е увеличила значително през последните години, но все още има някои държави, които превъзхождат с много, много години.

Факторите, допринасящи за по-високата продължителност на живота, включват хранене, просперитет и, разбира се, нивото на насилие и престъпност в страната. Ето десет държави с най-висока продължителност на живота.

1. Сан Марино

Сан Марино е малка страна, заобиколена от всички страни от Италия. Средната продължителност на живота е 83,5 години и това се дължи на средиземноморската диета, както и на факта, че по-голямата част от населението работи в офиси.

2. Австралия

Средната продължителност на живота е 83 години. Смята се, че се свързва със здравословен начин на живот и здравословното хранене.

3. Италия

Съвети от столетници за щастлив живот

Каква е тайната на дълголетието? Всеки столетник има своята индивидуална рецепта. Някои го отдават на отношението към живота, други &nd...

Италия всъщност е една от първите страни в света с най-висока продължителност на живота. Италианците се възползват от тяхната здравословна диета, отлична здравна система и относително спокоен начин на живот.

4. Сингапур

Сингапур е проспериращ и има средна продължителност на живота от 84 години. Правителството на Сингапур, когато забеляза, че населението на страната застарява, създадло необходимата здравна защита за възрастните хора.

5. Гернси

Гърнси е в списъка на страните с висока продължителност на живота. Това отчасти се дължи на богатството и просперитета на острова, но и на спокойния начин на живот.

6 простички правила за по-дълъг живот

Дълголетието е отплата, която всеки, който води балансиран начин на живот и се храни правилно, в крайна сметка получава. Всеки един дет...

6. Япония

Японската диета се състои основно от риба, ориз и зеленчуци, така степента на затлъстяване при тях е само 3%. Японците също обичат да ходят пеша и да карат колелета. Тези техни избори за здравословен начин на живот ги водят до средна продължителност на живота от 87 години.

7. Лома Линда, Калифорния

В Лома Линда се е заселила общност от адвентисти от седмия ден, които освен вяра във Всемогъщия, проповядват и здравословен начин на живот. Адвентната вяра категорично обезкуражава тютюнопушенето, прекомерното хранене, алкохола, напитките с кофеин и други стимуланти, нездравословните (или, както ги наричат, нечистите) храни, като свинско месо и дори някои подправки. Най-запалените привърженици на адвентизма не посещават развлекателни събития, не ходят на театри и кина и отказват всякакви прояви на съвременната популярна култура. Смята се, че именно тези принципи са позволили на Лома Линда да се превърне в истински оазис на дълголетието.

8. Андора

Диета за дълголетие: 8 стъпки, които удължават живота

Ако редовно включвате тези продукти в диетата си, можете не само да поддържате здравето си, но и да удължите живота. Искате ли да дожи...

Андора е друга страна, която се радва на здравословна средиземноморска диета и чието население може да очаква средна продължителност на живота от 84,2 години.

9. Хонг Конг

По-скоро изненадващо, оживеният град Хонг Конг, които също е сред десетте най-здравословни страни с най-голяма продължителност.

10. Монако

Монако е втората по големина страна в света и има една от най-високите средни продължителност на живота сред всички хора, като живеят средно 89,5 години. Това се дължи, преди всичко на богатството на страната и невероятно високия стандарт на живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com