Топ 5 начина как да дезинфекцираме колата си

2270
Топ 5 начина как да дезинфекцираме колата си
Снимка: autowelt_2014 / Pixabay

Интериорът на автомобила, дръжките на вратите, волана и лостовете за скорости, съдържат потенциално вредни бактерии и други микроорганизми. В условията на изключителна ситуация като пандемията на коронавирус, правилната хигиена става още по-важна.

Автомобилът е отлично местообитание за микроорганизми, защото има специфичен „микроклимат“ – развитието им се улеснява от високата температура и по-малко въздушния поток. Повечето бактерии и гъбички се натрупват в климатичната система. Ако има неприятна миризма, идваща от вентилационните отвори, това е ясен сигнал за почистване и дезинфекция на цялата система.

Как да продадем автомобила си?

Една кола струва само това, което сте готови да платите за нея. Общият принцип на търсенето и предлагането работи: ако има много продав...

Как сами да дезинфекцираме кола си?

1. Ако започнете отвън, тогава трябва да обработите дръжките на вратите на колата с парцал и алкохол. Навлажнете с алкохол и третирайте повърхностите. След това можете да преминете към вътрешните дръжки. Не бива да забравяме и бутоните за вдигане и спускане на прозорците.

2. Доста полезен инструмент, който не се препоръчва за носене, е хлорхексидинът. Можете да го съхранявате в колата като спрей за пръскане след всеки пътник. Доста удобно е да напръскате с тези средства след всеки пътник, поради което не е нужно всеки път да избърсвате цялата кабина с парцал.

3. В същото време не забравяйте за климатика на автомобила, в който хлорхексидин може да се пръска с помощта на аерозоли. За да направите това, затворете всички прозорци и врати, както и стартирайте двигателя на машината. След това трябва да включите режима на рециркулация и да нанесете хлорхексидин върху дефлекторите със спрей. След 5 минути можете да отворите салона, за да проветрите. Можете да използвате и специални продукти за почистване на климатика. В този случай е по-добре да не прекалявате.

Кой е най-скъпият номер на кола в България?

Мечтаете ли си да имате номер на колата с “магически” за вас числа? 7777, 6666 или специална комбинация, за която вярвате, ...

4. По-добре е да третирате всички повърхности вътре в колата поне веднъж на ден, включително тези, които водачът е докосвал, например волана, бутоните на арматурното табло на автомобила, скоростния лост, ръчната ръчна спирачка, и така нататък. Патогенни бактерии също могат да се настанят върху тези повърхности, така че си струва да третирате тези повърхности с алкохол и хлорхексидин. За дезинфекция на вътрешната повърхност на интериора на автомобила можете да използвате не само хлорхексидин, но и разтвор, който включва сапун и вода за пране.

5. С помощта на парцал и антисептик избършете всички лостове и бутони за регулиране на седалката. Също така е необходимо да се обработват предпазните колани и подлакътниците. Не използвайте различни продукти, които могат да повредят тъканта и други повърхности в кабината. Например водороден прекис. Хлорхексидинът е идеален за дезинфекция на повърхностите в кабината. Санитарната обработка на интериора на автомобила, трябва да се извършва редовно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com