Важни храни и подправки, които могат да РАЗРЕЖДАТ кръвта

29542
Важни храни и подправки, които могат да РАЗРЕЖДАТ кръвта
Снимка: iStock/Guliver

Образуването на кръвни съсиреци може да бъде опасно, ето защо трябва да предотвратяваме случването на подобно нещо. Ако има такава опасност, обикновено лекарите предписват медикаменти за разреждане на кръвта. Такива се изписват и ако имате сърдечен дефект, неравномерен ритъм на сърцето или се преживели сърдечна операция.

Лекарствата за разреждане на кръвта могат да сведат риска от инфаркт и инсулт до минимум, защото намаляват шанса от образуване на съсиреци. Има обаче и някои храни, които играят ролята на разредители на кръвта. Те не трябва да се приемат заедно с лекарство с тази цел. Необходимо е да се консултирате с лекаря си, за да разберете дали е безопасно и има ли нужда да ги консумирате. Все пак нека видим кои са те.

Храните, които разреждат по-добре кръвта от АСПИРИНА

Освен балансирания начин на живот, приемът на определени витамини е също толкова важен за сърдечното здраве. За поддържане на еластично...

Кайенски пипер – в неговия състав може да се открие високо количество салицилати. Благодарение на тях този пипер е мощен разредител на кръвта. Той повишава циркулацията на кръвта и намалява кръвното.

Канела – ароматна и любима подправка, която има своята роля за нашето здраве. Тя понижава кръвното налягане, облекчава възпаления, причинени от артрит и други такива. С нея обаче трябва да се внимава и не трябва да се приема без знанието на лекар. Не я консумирайте продължително време.

Куркума – пикантната подправка, която намира място във все повече кухни днес. Тя придава жълт цвят на ястието, за което се използва. Куркумата притежава много здравословни ползи за организма благодарение на куркумина в състава си. Той има свойството на антикоагулант – разрежда кръвта и предотвратява съсиреци.

Джинджифил – той е роднина на куркумата и също притежава много полезни свойства за цялостното ни здравословно състояние. Той съдържа ацетилсалицилова киселина, която намалява риска от инфаркт и инсулт. Като разредители на кръвта могат да се ползват и храни, съдържащи салицилат каквито са лютите чушки, авокадото и черешите.

Тези храни намаляват риска от тромбоза

Увеличаването на честотата на сърдечно-съдовата патология води до факта, че все повече хора са принудени да приемат лекарства, които ра...

Много ефективен разредител на кръвта, предпазващ от съсиреци, е водата. Когато се дехидратирате, кръвта се сгъстява и слепва. Ето защо е важно да приемате много вода. Правилото е да се консумира 15 мл на всеки половин килограм тегло всеки ден. Така кръвта ще тече нормално в цялото тяло и няма да се стига до нежелани здравословни проблеми, които иначе биха изисквали лекарска намеса и лекарства.

Хранете се здравословно, добавяйки към менюто си повече зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни, млечни продукти с ниска масленост, здравословни мазнини и протеини. Ограничете приема на захар, храни с високо съдържание на холестерол и мазнини. Те са вреди за сърцето, килограми и здравето като цяло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com