Веганството превзе и татуировките

4052
Веганството превзе и татуировките
Снимка: iStock/Guliver

Веганските татуировки са доказателство, че жестокостта към животните има все по-малко място в света на модата. Чакай, току-що ли разбра, че татуировките, които си си правил досега, са обвързани с жестокост към животните? Съжаляваме да ти съобщим лошата новина, но както обяснява Мария Фернандес, основател на испанското студио за татуировки „Alchemist's Valley“, това е така. Списанието за мъжка мода и стил „GQ“ разкрива някои тайни за татуировките.

„Традиционните татуировки се правят с мастила, които имат съставки от животински произход, като глицерин, който се получава от животински мазнини или желатин, извлечен главно от кости, кожа и сухожилия от свински, говежди и птичи произход “, уточнява татуистката.

По този начин е ясно, че веганството не е свързано само с диетата ни, но отразява начин на живот, който ни кара да разглеждаме всички свои действия от нулата с една цел: за достоен живот на животните. Всъщност, в Испания 10% от населението вече са вегетарианци или флекситарист - прелюдията към вегетарианството, според последните данни от доклада „Грийн революшън“ 2019 на консултантската компания „Лантерн“, предава БГНЕС.

Обявиха най-приятелския град за вегани

Начинът на живот без употреба на животински продукти става все по-популярно, но не винаги е лесно да се намери заведение за хранене с в...

Поради тази причина и след като направиха първите си стъпки в световни столици като Ню Йорк, Берлин или Лондон, веган татуировките започват да се появяват силно във все повече творчески студия по целия свят. Причината? По-голямо осъзнаване на живота на животните, дори от тези, които не практикуват веганска диета като такива, но следват тази философия, за да намалят консумацията на продукти и практики, които включват живота на тези живи същества, какъвто е случаят с облеклото или козметиката.

Ключът за разграничаване между веган татуировки и конвенционални татуировки е в самото мастило, което се използва при рисуването на кожата ни. „Веганското мастило е уважително към околната среда и животните и не съдържа сред съставките си никакъв животински произход, пряко или косвено. От своя страна традиционното мастило обикновено се състои от елементи от животински произход, като черупки от насекоми, изгорени кости или глицерин, създаден от животинска мазнина“, обяснява Мария Фернандес.

Както често се случва, всеки път, когато на пазара с дълга история излезе ново предложение, недоброжелателите на новите методи са склонни да влияят на предполагаемите недостатъци, които представят. В случай на веган татуировки се посочва едно: те са по-краткотрайни.

Фернандес обаче говори и за разрушаването на мита. „Днес има много висококачествени, напълно вегански марки мастила, които предлагат впечатляващ резултат, равен или по-добър от други традиционни не-вегански мастила. В допълнение, благодарение на растителните и / или синтетичните си съставки, „веган мастилата са хипоалергенни и тялото ги усвоява много по-добре от повечето традиционни мастила, което води до по-малко алергии и проблеми по време на заздравяването на татуировки“.

Мастилото обаче не е единственият фактор, който разделя веганските татуировки от традиционните. Ако искате вашата татуировка да бъде 100% без жестокост, Мария Фернандес ни казва три други аспекта, които трябва да вземем предвид, когато се захващаме за работа с татуировка:

1 ноември - Световен ден на веганството

Автор на думата „веган“ е британецът Доналд Уотсън, който я образува от английската дума vegetarian, използвайки началото и...

Традиционната проследяваща хартия, с която се рисува татуировката, има животински компоненти, така че трябва да се използват растителни алтернативи.

Уверете се, че вазелинът или смазката, използвани по време на процеса, съдържат растителен и синтетичен глицерин вместо животински.

Лечебният крем трябва да има веган формулировка. „В момента на пазара има много кремове за заздравяване на татуировки, които предлагат безупречни резултати“, уточнява татуистката.

Освен ако не сте поклонник на татуировките или нямате голям опит в този свят, е много лесно да се объркате, когато става въпрос за процедури и материали. За да не се разказват полуистини, Мария Фернандес е наясно с най-мощното оръжие: информацията.

„Всяка марка и цвят имат различен състав, така че ако искате да знаете точно състава на мастилото, най-добре е да попитате татуиста за марката и нейната референция, за да намерите нейния състав“, уточнява тя. Нейният съвет? Потърсете вегански студия за татуировки, които следват екологична философия, за да бъдете сигурни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com