Вреда и дисхармония: Защо не можете да носите злато и сребро заедно?

17164
Вреда и дисхармония: Защо не можете да носите злато и сребро заедно?
Снимка: iStock

Изглежда, че може да бъде опасно да носите златни и сребърни бижута едновременно? Експертите ще ви кажат защо не трябва да правите това. А за това има както медицински, така и езотерични причини.

Стилистите не препоръчват

Всеки сам решава дали да следва препоръките на стилистите, но определено е ясно, че специалистът знае по-добре защо някои комбинации не са на модата. Включително комбинации от метали в аксесоари и бижута. Така че не е желателно да носите сребро до злато, защото това прави благородния метал по-евтин, дори визуално го прави по-малко привлекателен.

Работата е там, че среброто е евтин метал и всеки може да си го позволи. Но не можете да кажете същото за златните бижута, особено за масивните.

Енергия на бижутата: Кога да носим злато и как среброто може да стане опасно?

Защо не можете да носите злато и сребро заедно: медицински причини?

Лекарите, които изучават ефекта на металите върху тялото, отдавна отбелязват, че носенето на злато и сребро едно до друго създава дисбаланс на микротоковете на повърхността на кожата. Това е така, защото среброто поема заряд от тялото, а златото отдава своя заряд. Тоест настъпва или активиране на процесите, или тяхното потискане. Когато поставите двата метала едновременно, започва сериозен конфликт на микротокове, който засяга тялото на клетъчно ниво.

В резултат на това можете да получите мигрена, скокове на налягането, депресия, редуващи се с възбуда и други неприятни симптоми. Като цяло златото е полезно за всички, но е особено препоръчително да се носи при заболявания на опорно-двигателния апарат, а среброто ще помогне при стомашно-чревни разстройства и проблеми с щитовидната жлеза.

Как и къде да съхранявате бижута: 7 лесни съвета, които ще ви помогнат да удължите живота им

Едновременното носене на злато и сребро нарушава хармонията

Пръстените, обеците, гривните и верижките от сребро предпазват притежателя си от негативизъм, идващ от недоброжелатели, облекчават лошите мисли, почистват аурата. Не напразно свещениците използват сребърен кръст за освещаване на водата. Този метал е ценен и от екстрасенсите, защото е в състояние да увеличи вибрациите на пространството и нашето тяло.

Златото е сложен метал. Само човек с първоначално чисти мисли и душа може да го „укроти“, а това ще направи завистливите и алчните още по-лоши. Всеки, който е уверен в себе си, може безопасно да носи злато, но трябва да се отнасяте към него с уважение, да можете да намерите баланс с неговата енергия. Той дава мъдрост, дарява собственика със специална сила и мощ.

Златото е металът на Слънцето, а среброто е детето на Луната. Тези противоположни енергии, като деня и нощта, не могат да съществуват заедно и ще се бият една срещу друга завинаги. Искате ли тази битка да се случи точно върху тялото ви? Едва ли.

Среброто унищожава златото

В допълнение към вредата на собственика на бижута, един метал причинява щети на друг. Среброто по своите физиологични параметри е по-твърдо от златото. Еластичните златни бижута могат да се надраскат при контакт със сребро и ще изглеждат неестетични. Съгласете се, че би било жалко да развалите такъв скъп метал просто защото не искате да разделите среброто и златото. Идеалният вариант е да носите последователно комплект сребърни, след това комплект златни бижута.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Как най-лесно става почистването на агнешки чревца

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com