Всички говорят за тези 15 зашеметяващо добри съвети за по-подреден дом

2571
Всички говорят за тези 15 зашеметяващо добри съвети за по-подреден дом
Снимка: iStock/Guliver

Време е да улесним живота си и да заживеем в по-подреден дом. За тази цел ви представяме няколко ценни съвети, с които всичко ще бъде изрядно подредено.

1. Използвайте калъфките за възглавници, за да приберете чаршафите в тях. Така ще ги намирате по-лесно.

4 предмета в дома ви, които носят ЛОШ късмет

Не забравяйте, че не всички предмети, които внасяте в дома си имат положителна енергия, затова внимателно избирайте кога и какво да куп...

2. Използвайте кухненска хартия, която ще попие течности в кухненското кошче. Постелете накъсана хартия по дъното на кошчето, за да може ако попаднат течности, тя да я попие.

3. Прибавете оцет към цикъла на миялната ви машина. Така чашите и чиниите ще станат много по-чисти и дезинфекцирани, което ще достави удоволствие на всички у дома.

4. Поставете кори от цитрусови плодове в местата, където изхвърляте боклука. Така миризмата на боклук ще бъде неутрализирана и ще мирише много по-свежо.

5. Ако имате бебе, използвайте детски надуваем басейн като детски манеж. Вземете басейна, надуйте го и поставете всички бебешки играчки в него. Сложете го в средата на стаята. Така бебето ще е в пълна безопасност, а вие ще можете да се съсредоточите в своите домакински задължения.

6. Съхранявайте парфюмите си в тъмни чекмеджета, защото по този начин ароматът им трае по-дълго, отколкото ако са изложени на слънчева светлина. А така и вероятността да паднат и да се счупят е доста по-малка.

Как да привлечем позитивната енергия в дома си

За да бъде по-лесно и приятно да живеете в дома си, тя трябва да бъде не само красива и чиста, но и изпълнена с положителна енергия. В...

7. Когато пускате прахосмукачка, винаги започвайте с пода. Не започвайте да чистите на първо място плотове или прозорци, защото ако след това започнете да прахосмучите, повърхностите отново ще се замърсят.

8. Използвайте специално фолио от калай, за да почистите петна от ръжда. Ако някой домакински съд е започнал да ръждясва, не бързайте да го хвърляте. Намерете калаено фолио и разтъркайте с него ръждясалата повърхност, докато ръждата изчезне. То помага и за чистене на прегоряла тенджера.

9. Поставете чиста кърпа в сушилнята, за да изсъхнат по-бързо дрехите. Оставете я десетина минути и я изведете. Тя помага за попиването на излишна влага.

10. Ако дъската за рязане е замърсена и почерняла, използвайте лимоново сок и я почистете. Това ще я запази свежа и чиста за следваща употреба.

11. Премахнете неприятните миризми в хладилника с помощта на сода бикарбонат. Поставете отворен буркан със сода бикарбонат в задната част на хладилника. Тя ще убие неприятните миризми. От време на време разклащайте бурканчето за по-силен и траен ефект.

Имаш нужда от промяна? Пренареди дома си и излекувай депресията

По една или друга причина всички имаме своите слаби моменти, в които меланхолията и депресията се настаняват в съзнанието ни и ни карат...

12. Направете приятно ухание на печен кекс, без да го има - затоплете купичка вода и добавете в нея ванилов екстракт. Поставете във фурната на ниска температура за 30 минути. Цялата къща ще ухае на печени сладки или кекс за дълго време.

13. Изсушете пералнята си, за да премахнете мирис на плесен. Оставете вратичката на пералнята отворена за 30 минутки, за да може да изсъхне барабанът и да няма миризма на мухъл или плесен след това.

14. Ако има неприятни петна от кръв, можете да подсолите студена вода. Накиснете замърсеното с кръв петно. Скоро то ще изчезне.

15. Използвайте свещ, за да не ви сълзят очите, докато режете лук. Запалете свещичка до дъската за рязане на лук. Докато режете лука, тя ще изгори частичките, които се отделят във въздуха и дразнят очите ви. Така няма да сте разплакани всеки път, когато готвите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com