Въпросите на Мъск на интервю за работа - вижте дали ще се справите

20801
Въпросите на Мъск на интервю за работа - вижте дали ще се справите
Снимка: Getty Images

Необходим е изключително интелигентен човек да кандидатства пред Илон Мъск за интервю за работа и е необходим още по-голям гений, за да премине тестовете му. Когато разпитва инженери, които се кандидатират за позиция в SpaceX, Мъск се нуждае от добър въпрос, който да тества логическите умения на кандидатите. За да види как се справят с уменията си за решаване на проблеми, главният изпълнителен директор започва да им задава главоломна главоблъсканица, която би озадачила повечето хора:

1. Стоите на повърхността на Земята. Вървите една миля на юг, една миля на запад и една миля на север. Свършвате точно там, където сте започнали. Къде сте?

Само 2% от хората могат да решат ребуса на Айнщайн

ОТГОВОР: В повечето части на планетата, поемането по пътя югозапад-север ще ви остави на една миля западно от мястото, откъдето сте започнали, така че може би сте осъзнали, че отговорът трябва да е място, което не следва същите правила за посока като останалите на планетата. В случая това е един от полюсите.

Ако започнете от Северния полюс и тръгнете, като се насочите на юг, след това на запад, след това обратно на север, в крайна сметка ще вървите в триъгълник - точно обратно до мястото, където сте дошли.

Има ли продължение на въпроса на Мъск?

След молба до Илон Мъск: Украйна вече има достъп до сателитния интернет на Starlink

Услугите на системата за сателитен интернет Starlink вече са активни в Украйна. Това съобщи на своя акаунт в Twitter Илон Мъск. То...

2. Добре, това не беше толкова трудно. Но точно когато се чувствате самодоволни от отговора си, Мъск има последващ въпрос: Къде другаде бихте могли да бъдете?

Този отговор е по-сложен и ви отвежда до противоположния край на земното кълбо, близо до Южния полюс – по-конкретно, на една миля северно от линията, където Земята има обиколка от една миля. Човекът ще тръгне на юг, за да стигне тази област с обиколка от една миля, ще пътува в пълен кръг, докато върви една миля на запад, след което ще се върне на север, за да достигне началната си позиция.

Получихте ли правилния отговор? Не се чувствайте твърде зле, ако не сте го направили. Съобщава се, че Мъск не е търсил толкова кандидати със солидно чувство за география, а е искал да види как потенциалните служители се справят с нетрадиционни въпроси.

Неразкритите мистерии за живота и Вселената

Мъск задава ли някакви традиционни въпроси за интервю?

Въпреки това Мъск разкрива също, че пита и за по-стандартен въпрос за интервю. На срещата на върха на световното правителство в Дубай предприемачът споделя, че задава друг въпрос на кандидатите, който смята за „много важен“:

Вижте новата половинка на Илон Мъск (СНИМКИ)

Изглежда, че Илон Мъск продължава смело напред след раздялата си с Граймс през септември 2021. Най-богатият човек в света, който взе ти...

3. „Разкажете ми историята на живота си и решенията, които сте взели по пътя и защо ги взехте“. „И също така ми разкажете за някои от най-трудните проблеми, по които сте работили и как ги решихте.“

Предприемачът казва, че е търсил хора, които да разкрият как точно са решили проблема, като припомнят „малките подробности“. Какво не е търсил? Кандидати, които се „преструват“ и са заседнали само след едно ниво на детайлност.

Мъск също така поставя този фокус върху детайлите в другите си интервюта. Мъск е известен с кратки, интензивни интервюта, продължили около 12 до 13 минути, съобщава Business Insider. Той попита: „Какво те прави точният човек да изградиш моята компания? Защо да ти вярвам?"

Така че сега знаете какво може да ви попита Мъск, ако сте имали късмета да вземете интервю в някоя от неговите компании.

Източник: Reader's Digest

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com